AudioWord
Moderátor: Moderátoři
AudioWord
Potřeboval bych pomoct s audio rozvodem v bytě. Mám do koupelny, na terasu, a do kuchyně přivedené 2xdvojlinku z jednoho bodu a do toho bodu mám i přivedené rádio...rádio bude bud malá hifi věž a nebo bych chtěl domácí kino...v tomot bodě kde je vše svedeno bude taková krabička která mi to rozdělí s jednoho přívodu na tři odvody...v každé té místnosti bych chtěl nějaký potenciometr, který mi ten zvuk zeslabí.
Poradíte jestl ito mohu vše zapojit na jeden DVD? a jaký potenciometr? V každé té místnosti také budou asi dva repráky...
Děkuji
-
spáč
zuzanka píše:Dobrý den
Potřeboval bych pomoct s audio rozvodem v bytě. Mám do koupelny, na terasu, a do kuchyně přivedené 2xdvojlinku z jednoho bodu a do toho bodu mám i přivedené rádio...rádio bude bud malá hifi věž a nebo bych chtěl domácí kino...v tomot bodě kde je vše svedeno bude taková krabička která mi to rozdělí s jednoho přívodu na tři odvody...v každé té místnosti bych chtěl nějaký potenciometr, který mi ten zvuk zeslabí.
Poradíte jestl ito mohu vše zapojit na jeden DVD? a jaký potenciometr? V každé té místnosti také budou asi dva repráky...
Děkuji
zuzanka píše:ale v každé té místnosti bych si chtěl zvlášt nastavovat sílu zvuku...
A nepředstavuješ si to jak Hurvínek válku
Tak jako si to ty představuješ, by to šlo jednoduše realizovat pouze při 100-voltovém rozvodu. Pak by byl v každé reprobedýnce výst. trafák a před něj můžeš provést tu regulaci (bývával tam několikapolohový přepínač s pevnými rezistory), ale šlo by to i s tím potenciometrem - podle tvé představy.
Taky nevím, co si představuješ pod "takovou krabičkou" - podle mne by to musel být zesilovač se 100-voltovým výstupem
- Kontaktovat uživatele:
Nejschůdnější by fakt bylo do zvukového výstupu dané věže (linkového, ne reproduktorového) zapojit 2 distribuční zesilovače a od nich tahnout signál do každého pokoje. Tam reprobedny a jednoduchý koncový stupeň pouze s regulací hlasitosti.To by bylo asi ideální. Mimochodem jen málokterá "věž" je fakt hifi. Radím uvážit tento termín než jej něčemu přiřadíme....
Mají svůj zesilovač i to řízení hlasitosti, s možností úplného vypnutí - a rozvody stíněným kabelem (nahradit jimy ty nestíněné dvojlinky!) by nemněly dělat taky žádný problém. Při použití "celých párů" by to šlo i stereo
Za hlavní výhodu bych viděl tu "láci"
případně značně levnější od Dexonu:
http://www.dexon.cz/katalog/plosne-inst ... tosti.html