Fórum ohledně MS Office

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Honza_dy

Fórum ohledně MS Office

#1 Příspěvek od Honza_dy »

Nazdar, nevíte někdo o fóru resp. poradně kde by mi zkušenější uživatelé zodpověděli moje blbé otázky ohledně Wordu a Excelu? Jde mi převážně o "automatizaci" dokumentů. Google nic nenašel a v nápovědě programu je jak všichni víme prd.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od stepa »

Zahod ten kram a pouzivej OO :wink:

Tak se zkus zeptat tady...vzdyt ti nic nebrani.
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
Crifodo

#3 Příspěvek od Crifodo »

Sice ten humus nepoužívám, letmé seznámení před lety mi stačilo provždy, ale doporučil bych ti pohonit online podporu Microsoftu až by se z nich kouřilo. Ať si svoje peníze zaslouží. :twisted:
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Najvacsia sranda je v tom, ze ta M$ podpora prakticky neexistuje. A navyse je platena. V cene licencie (aspon Windows, neviem ako Office) mas tusim jednu otazku... A to len v pripade, ze to nie je OEM licencia (pri OEM neposkytuje M$ ziadnu podporu).
Bernard

#5 Příspěvek od Bernard »

Myslím, že se v nápovědě spustí pomocník Office a v něm heslo "Automatizace opakujících se úloh". Mám to z knížky pro Office 97, ale nainstalovaný mám (s prominutím :oops:) O2003, ale bez toho pomocníka. Musel bych hledat CD.

EDIT: Knížka má skoro 700 stran a reference na pomocníka začíná slovy "Jestli se chcete dozvědět víc...". Tak jakýpak prd? :lol:
Honza_dy

#6 Příspěvek od Honza_dy »

Ano, chci se dozvědět víc. Teď mi jde konkrétně o to jak ve Wordu propojit textová pole aby se automaticky vyplňovala ostatní obsahem prvního. Strávil jsem hodinu nad nápovědou a našel jsem co? PRD!!! Mohl bych pokračovat i dále, ale tohle snad pro začátek stačí.
P.S. Rád bych používal OO, ale vzhledem k tomu, že v mém zaměstnání si do PC nic nenainstaluju, mám smůlu.
Martin022

#7 Příspěvek od Martin022 »

Honza_dy píše:Ano, chci se dozvědět víc. Teď mi jde konkrétně o to jak ve Wordu propojit textová pole aby se automaticky vyplňovala ostatní obsahem prvního. Strávil jsem hodinu nad nápovědou a našel jsem co? PRD!!! Mohl bych pokračovat i dále, ale tohle snad pro začátek stačí.
P.S. Rád bych používal OO, ale vzhledem k tomu, že v mém zaměstnání si do PC nic nenainstaluju, mám smůlu.

Tak jsem trochu bingoval :-) a nasel jsem strucny navod k VBA (Visual Basic for Applications), myslim ze by to mohlo pomoct: http://www.excelvba.estranky.cz/stranka ... fice_a_VBA

---

slevy
EKKAR

#8 Příspěvek od EKKAR »

Honzo_dy, zkus fóra na :
www.pctuning.cz , přesněji http://pctforum.tyden.cz/
nebo:
www.pc-help.cz
popřípadě:
www.zive.cz

Za výsledek sice neručím, ale diskuse o softwaru se tam vedou. Takže - líná huba = holý neštěstí.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Crifodo

#9 Příspěvek od Crifodo »

Kdysi jsme tiskli jisté pojišťovně vizitky pro nové pouliční managery-agenty, laserovkou na ofsetem předtištěné archy jen jména a adresy.. pojišťovna to zadávala ve wordu jako soubor pro automatizované vyplňování textových polí. Kolegovi se vždycky u toho roztřásly ruce a plakal vzteky, tak jsem ho chtěl ušetřit trápení :D no taky jsme tenkrát byli mladší. Myslím že pro sžití se s Wordem a podobným zvířecím sw musí být člověk věkově a mentálně ve fázi, jinak šmytec.
Nakonec jsme usoudili, že rychlejší a efektivnější bude to normálně zkonverovat do .txt a vizitky vysázet v lidském programu, v tomto případě Pagemakeru. Prospělo to i vzhledu těch vizitek.
M$ je mistr v tom jak se podrbat pravou rukou za levým uchem a ještě oklikou přes náměstí.
Komerční firma si může nakoupit co chce, ale kdo protlačuje Ofys do škol a úřadů, by zasloužil tahat řemínky ze zad.
Honza_dy

#10 Příspěvek od Honza_dy »

Díky za odkazy, snad se něco dozvím.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“