Monitor AOC

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Premekapac

Monitor AOC

#1 Příspěvek od Premekapac »

Dobrý den,

začal mě zlobit CRT monitor AOC 7 GLR. Po zahřátí se zobrazuje pouze spodní půlka obrazovky. Závada se projevuje čím dál častěji. Po vychladnutí zase chvíli funguje. Můj dotaz - má cenu ho vůbec otevírat (jde o nějaký vyfouklý kondínk či jinou banalitu) a nebo je to s největší pravděpodobností něco vážnějšího. Ptám se proto, jestli s tím náhodou někdo nemá zkušenost, abych se s tím zbytečně nebabral (nebo spíš, aby mi doma rok nepřekážel, než si najdu čas se na něj podívat) a rovnou ho zahodil....Kupuji stejně nový LCD panel a tento bych měl jako náhradní do dílny :-). Díky Přemek
tornado6

#2 Příspěvek od tornado6 »

treba pomerať elity na vertikaly určite budu suché pripadne premerať aj nejake tie polovodiče či niečo nie je chytené. :wink:
Vogon

#3 Příspěvek od Vogon »

V tomhle pořadí:

Většinou za to můžou studeňáky na IC601.
Vadná dioda D601
Vadný varistor NR402
Zkontroluj C608 C612, většinou jsou bez kapacity, stačí přiložit.

Pokud nebudou souhlasit poziční čísla součástek máš jiný typ monitoru.
7GLR je asi pět typů, potřebuju číslo typu: Většinou je to P791, S791.
iXX

#4 Příspěvek od iXX »

7GLR mám už skoro 10 let a ta sviňa jedna néé a néé chcípnout! :lol: Už se dlouho mlssám na nejakou 24", ale kdysi jsem si dal slib: Až scípne!! No a teď su zatím v prdeli... :(
:arrow: :arrow:
Jóó, jednou jsem v něm měnil relato... :wink:
Premekapac

#5 Příspěvek od Premekapac »

Děkuji všem za rady. Po novém monitoru jsem pokukoval už někdy vloni, ale také jsem si říkal, že počkám, až doslouží ten starý. Najednou odešel a teď mi ho je trochu líto :-). Dám mu asi šanci a počkám do zimy, až budu mít víc času a podívám se do něj. Přemek
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“