Orava C445 ztmavení při OSD
Moderátor: Moderátoři
Nemám zájem o korekci pravopisu.
On to snad myslel tak,že s ní opravář těžko něco udělá v rozumné ceně. Možná se pletu.kondik píše:piitr píše: ale opravář s ní sotva něco udělá.
Hmmm, teraz si ma troška nasral, tí čo ti tu radia, sú opravári byciklov, alebo ako mám chápať túto vetu ????
Nemám zájem o korekci pravopisu.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
piitr píše:Počítám, že se k tomu snad dostanu příští týden. Já teď ani doma nemám nářadí - odvezl jsem ho na zahradu, kde předělávám plot. A doma mám teď jiné práce taky nad hlavu. Mám toho dost rozvrtaného. Zatím se jen teoreticky připravuju. V tom jste mi moc pomohli, vážně díky. Já pak napíšu, jak to dopadlo.
Jestli jsi opravdu laik a tu příčinu poruchy jsi opravdu vyčetl sám, tak Tě obdivuju.
No, laik. Do televizí opravdu nedělám vůbec. Do toho schematu jsem koukal přes měsíc a učil se základy (clamping, pozit./negat. modulace, zapojení obrazovky, obvody kolem VN trafa). Pro mě samé novoty. Na druhou stranu jsme ve škole měli první dva roky i tu elektroniku, takže schemata číst umím a pár jednodušších zapojení už jsem si udělal. Chybí mi ale praxe. Proto jsem hledal pomoc. Je mi jasný, že snadno něco nedomyslím a celá dedukce se mi zbortí jak domeček z karet. A tahle dedukce byla na můj vkus až nebezpečně dlouhá.Lukas-Peca píše:Jestli jsi opravdu laik a tu příčinu poruchy jsi opravdu vyčetl sám, tak Tě obdivuju.
Ten obdiv je asi vzájemný. Prošel jsem si taky pár Vašich diskusí, hledal si součástky, o kterých se mluvilo, a nestačil se divit, co všechno musíte být schopní najít. Hlavně takové ty poruchy, kdy jde něco do zkratu a televize nenaběhne. To bych asi nenašel nikdy. Nebo vadný stabilizátor 12V způsobující pruh uprostřed obrazovky. To jsem koukal.
- teď už to chce jen se chopit toho šroubováku (nic víc nepotřebuješ a "výmluvy" typu - "předělávám plot" na zahradě, ve mně vzbuzují úsměv - to tam máš i pinzety a podobný "cajk" ??). Šroubovák na M4 má přeci i manželka v "blbém šicím stroji"
- oddeklovat, nastavit Ug2 a zadeklovat nebude trvat dýl než 10min. - takže i "výmluvy" typu malý synek .......
Každopádně moc díky všem za rady. Dokonce i ty rady typu "už jsi to pošteloval?", "co ti na tom tak dlouho trvá?" jsou užitečné - měly hned dva pozitivní důsledky: Jednak mám tu televizi opravenou tak o půl roku dřív, jednak se tady na fóru cítím opravdu jako doma.
piitr píše:Tak televize funguje. Problém vyřešen. Ještě je tam teda drobný problém, že ten fokus mi přišel dobrej, a že se mám koukat na písmenka, mi došlo, až když jsem měl zavřeno a uklizeno. Takže si to dám ještě jednou. Holt, za blbost se platí.
Každopádně moc díky všem za rady. Dokonce i ty rady typu "už jsi to pošteloval?", "co ti na tom tak dlouho trvá?" jsou užitečné - měly hned dva pozitivní důsledky: Jednak mám tu televizi opravenou tak o půl roku dřív, jednak se tady na fóru cítím opravdu jako doma.
Ano, nastavovat při TXT - doporučuje se "na střed", ale lépe je volit kompromis a hledět i na okraje.
Na úplný okraj se dostaneš na testovacích stránkách: 898 a 899
No a jak dlouho to tedy trvalo
piitr píše:Těžko říct, možná hodinu. Samotná akce byla hned, ale sehnat potřebné vybavení (delší kabely, ten šroubovák) - to je bída. Ani pořádný zrcátko jsem nenašel, jen takový malý.kokun píše:No a jak dlouho to tedy trvalo![]()
Nasadíš šroubovák na trimr, natáhneš pravačku a čučíš na bednu zepředu - nač si to komplikovat ještě zrcadlem (přestože ho v dílně na stěně za stolem mám) - když mám tvp na "pojízdném prac. stolku"