Smerový Odposluch

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kusto

#31 Příspěvek od kusto »

:arrow: http://pandatron.cz/?30&vysoce_citlivy_odposlech
S týmto zosiľňovačom pri maximalnom zosilnení bolo počuť kroky a blízky šepot, očákaval som však omnoho viac.
Navyše bolo veľmi nepríjemné neustále klikani pri akomkoľvek akustickom pretlaku ako lusknutie prstami alebo pri otrase mikrofonu.

Musím ale dať za pravdu, že až za pomoci lieviku som získal silnejšie zosnímanie zvuku.Lievik v kombinácii s parabolou môže byť výborné vylepšenie.

Zaujímavé je, že výborný odposluch som získal za pomoci bezdrôtového mikrofonu pri plnom zvuku na hi-fi veži, počul som veľmi vzdialené zvuky.
Přílohy
DSC00321.JPG
(21.08 KiB) Staženo 90 x
DSC00322.JPG
(18.4 KiB) Staženo 86 x
Sendyx

#32 Příspěvek od Sendyx »

Já slyším hodně často velmi vzdálené hlasy a zvuky, někdy pomocí dálkomluvu, někdy pomocí veřejného hlasového rozesílání :roll:
bola.

#33 Příspěvek od bola. »

Parabolu môžno zhotoviť z najrôznejších predmetov domácej potreby ( globus, kryt lampy ... )
kusto

#34 Příspěvek od kusto »

Sendyx píše:Já slyším hodně často velmi vzdálené hlasy a zvuky, někdy pomocí dálkomluvu, někdy pomocí veřejného hlasového rozesílání :roll:

trochu mimo misu nemyslis :roll:
D.i.n.g.o

#35 Příspěvek od D.i.n.g.o »

Já jsem taky dělal pokusy a inspiroval jsem se tlakovýma reproduktorama - veřejný rozhlas. Tam je od reproduktoru několik kuželů které vedou zvuk, takže jsem stočil úzký a dlouhý kornoutek a do jeho užšího konce jsem dal mikrofon. (nevypadal takhle náhodou nejak dřívější stetoskop?)
Cust

#36 Příspěvek od Cust »

stetoskop - na obou koncích kužel (jeden menší, druhý větší) spojené rourou (zvukovod)
bastliar

#37 Příspěvek od bastliar »

pida_m

#38 Příspěvek od pida_m »

koukám, jak se to tu rozeběhlo, asi před dvěmi lety jsem experimentoval z rourou a zkončil u paraboly. Zvuk z trubky (v mém případě PVC odpadová 60mm průměr) i po zatlumení vším možným, byl stále deformován a tak nějak jakoby fázově ponusut. Používal jsem na to mikrofon sennheisser typ nevím,neb je smazán. Na tom mic. je zajímavé to, že je trošku podobný typu MKH805, co sem někdo na něj dával odkaz. Je se zesilovačem napájen fantomem 48V a dole má přepínání kmit. charakteristik.
Škoda že nemám fotky, tak nějak sem to nefotil. Tak sem dám alespoň fotky toho mic. Sorry za kvalitu mám tu jen kameru.
Přílohy
mick_senn_3.JPG
(11.21 KiB) Staženo 71 x
mick_senn_2.JPG
(16.5 KiB) Staženo 80 x
mick_senn_1.JPG
(20.23 KiB) Staženo 78 x
píďa
Odpovědět

Zpět na „Poradna“