DIY laboratorní zdroje - grupáč - zájem ??

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Crifodo

#16 Příspěvek od Crifodo »

Sendyx píše:Bere se to jako blackbox.

Hmm. :down:
Sendyx

#17 Příspěvek od Sendyx »

Po zakoupení lze prozkoumat, jestli by se to dalo překopat jinak, ale zkušenosti s podobnými zdroji, navíc s aktivním PFC, většinou ukazují, že to při malém výstupním napětí nedělá moc dobrotu.
Sendyx

#18 Příspěvek od Sendyx »

**** Takže pro malý zájem zrušeno, minulý týden se všechny zdroje prodaly, bohuže ne do mých rukou ******
michalku

#19 Příspěvek od michalku »

Ja mám niečo podobné, známy mi ponúka viac kusov dosiek impulzných stabilizovaných zdrojov Sony APS 227 s výstupom dovoch napňtí: 12 V 25 A a 5V 2,5A. Zdroj má aj prepínanie aj do režimu spánku a sú bez krabice a kritov. Podľa googlu sú to zdroje z playstation model 3. Skúšal som ich zapojiť do série a dávajú v pohode 24, 36, 48 V. rozmer jednej dosky je 14 x 13 x 3 cm, teda na ten výkon je to výborné. Na žiarovke 12V/110 W sa zdroj len mierne oteplí, takže asi to bude s tým ich výkonom pravda. Zdalo sa mi to veľmi výhodné, tak som ichzobral 10 ks po 10 euro na skúmanie a laborovanie. Ale on ich má ešte hromadu a dal by ich aj lacnejšie, keby bol väčší záujem. Zroj sa však nedá nijako regulovať, je nastavený pevne na 12 V pri záťaži 10 A nekleslo, ale ešte stúplo o 0,01 V. Nemá ani žiadnu reguláciu prúdu. Ale myslím, že ako náhrada transformátora a usmerňovača by poslúžil výborne a cena 10 eur je asi oproti trafu a diódam s takým výkonom asi len štvrtinová.
Chcel by som z nich urobiť výkonný regulovateľný zdroj do 48 V, prípadne aj symetrický. Nemá niekto nejaký návod na taký výkonný zdroj? Mohli by sme to využiť aj komerčne, ak by sa niekto pridal. Alebo ich len predám za lacný peniaz, ako som kúpil...?
michalku

#20 Příspěvek od michalku »

Prepáčte preklepy a chyby v predchádzajúcom príspevku.. Ale chcem doplniť, že uvedené zdroje APS 227 som skúsil spojiť 2 x po 3 kusy sériove a napájať s tým koncový stupeň nf zosilovača 2x 250W so symetrickým napájaním, teda 2x 36 V Po pridaní filtračných elektrolyt. kondíkov to fungovalo bezvadne - ako na pôvodnom zdroji. Teda aj toto by bola možnosť využitia.
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“