regulace lodniho elektromotoru na 12V K.O
Moderátor: Moderátoři
regulace lodniho elektromotoru na 12V K.O
puvodne mel motor 5rychlosti a 2jako zpatecka na plny vykon odber asi 50A
ve vysypane regulaci jsem nanasel niz zvlastniho otocny segment a par plíšku
do regulace vedou dva kabely cerna+cervena primo z baterie
z regulace vede dale cernej+cervenej+modrej+zlutej kabel duralovou trubkou primo do motoru
potreboval bych vedet jestli lze zapojit motor nejak naprimo prez jeden spinac a bud bude motor vypnuty nebo pojede na plny vykon "puvodne 5ta rychlost"
dekuji
Pokud obyč DC tak třeba s malou upravou http://www.ges.cz/?page=index&or=sort&i ... ES07800037, s několika upravama (je tam schema)
tendle motor uz bych pouzil pouze jako pohon mojeho specialniho kajaku ,takze by bylo dobre reseni udelat pouze nejaky vypinac zapnuto-vypnuto a aby mohl byt 2m od uchyceni motoru na konci lode
dale bych se chtel zeptat: jeste nez jsem motor poskodil musel jsem prodlouzit kabely od baterie z puvodnich 2m na 4.5m -nemuze mit takto prodlouzeny kabel nejaky negativni vliv na spotrebu proudu ? a vykon motoru ,muj special jezdil sice nadherne ,ale chtel bych to overit, protoze jsem elektro lama
pokud moje upravy kajaku pro elektropohon chci mit dotahnute dokonce ,musim zacit studovat
- Přílohy
-
Snímek 002.jpg- (113 KiB) Staženo 145 x
-
Snímek 001.jpg- (133.19 KiB) Staženo 125 x
jak to mam zapojit naprimo-aby motor bezel napno, tak abych mohl umistit vypinac zap/vyp nekde v pulce kabelu od baterie k motoru ?
nevim hlavne jak napojit ty dva kabely z baterie na ty 4 co vedly z toho prepinace rychlosti
- Přílohy
-
Snímek 003.jpg- (78.82 KiB) Staženo 129 x
- jardalosos
mi-ro píše:nešlo, nejde totiž o průběžný proud ale o impulz při zapnutí a jedno z paralelních relé bude vždycky rychlejší.Davidus píše:tak víc relé paralelně by šlo použít, ikdyž je to takové...
co stykač?
právě, nad tím sem se taky zamýšlel