Oprava trafa TV Philips
Moderátor: Moderátoři
-
Kolemjdoucí
Oprava trafa TV Philips
-
navstevnik
-
Kolemjdoucí
navstevnik - jiskrama jsem se opravdu nekochal, na to mám prskavky, profík nejsem tak je celkem jasné, že jsem ji otevřel a kouk co se děje. Ty to asi poznáš hned. A právě proto, že se asi do 8 let staré Tv nevyplatí investovat tak se snažím to nějak dát dohromady. Opravu odhaduji na 2000Kc a za to si koupím mladší použitou, když to trafo vyměním tak jsem na 800Kc. S televizí jsem spokojen tak bych ji chtěl zachránil, navíc mě stála 25000Kc.
breta1 - opravy trafa se trochu bojím protože s tím nemám vůbec zkušenosti, navíc bych ji musel znovu zapnout a hledat přesné místo kudy jiskry lítaj a to nevím jestli by ještě rozdejchala, trafo klidně koupím nové s tím jsem smířený, ale jde mi o to jestli je to jen výměna dílu za díl nebo jestli je pak potřeba ještě něco, na trafu je možnost nějakého seřízení a s tím nemá zkušenost.
-
navstevnik
-
navstevnik
-
Kolemjdoucí
-
Kolomjdoucí
FOKUS: nejlíp se seřizuje na teletextu tak, aby písmo bylo co nejméně rozmazané.
PS: doma jde opravit každá klasická TV pokud má člověk aspoň základní vybavení a znalosti...
-
Kolemjdoucí
urbanek píše:Ug2: nastavit jas i kontrast na minimum, otáčet trimrem SCREEN doprava než se objeví zpětné běhy (pruhy na obrazovce). Potom vrátit trimr kousek doleva tak aby i při zatemnění byla obrazovka spolehlivě zhasnutá.
FOKUS: nejlíp se seřizuje na teletextu tak, aby písmo bylo co nejméně rozmazané.
PS: doma jde opravit každá klasická TV pokud má člověk aspoň základní vybavení a znalosti...
Tak tohle seřizování sis mohl dovolit na starších telkách - u dnešních to ani zdaleka neplatí !!!
Seřizování Ug2 je přesně popsáno v servismanuálu - pokud to uděláš "podle výše uvedených rad", můžeš se taky dočkat toho, že ti půjde obrazovka (i za několik hod. provozu!!) do obrazovkového nebe
FOKUS: dle výše uvedeného návodu.