programování PIC pomocí IC prog
Moderátor: Moderátoři
programování PIC pomocí IC prog
Potřebuju do picu 16F873A nasypat data. Zjistil jsem, že s ponyprogramátorem spolupracuje ICprog . Ten data zapíše zverifikuje vše ok. Bohužel zařízení nefunguje a nejde mu ani oscilátor , ten jsem nastavil na XT je tam 20mega krystal. Jako soubory které mám mám .hex, .asm, .inc, .a16. Předpokládal jsem že hex soubor je ten který mám použít, nebo je to všechno jinak ? asi to je triviální otázka, tak se ještě jednou omlouvám.
A kdyz jsme u toho. Jses si jisty, ze ten procik je OK? DPS sis navrhoval sam? Nemas tam botu? Jeste si nedal to schema. Jaky tam mas kondiky u krystalu? Na tech strankach jsem zadny nenasel(kdyz davas odkaz, tak dej alespon primo na to schema). Takze spousta dotazu by zmizela, kdybys dal to schema.
A jen tak mimochodem...Zkus ten MCU zapojit samotnej s krystalem a MCLR privedenym na napajeni, jestli se rozkmita.
schéma a program je tam v zipu na stažení bohužel jde otevřít jen v splan wieveru, ale nemají tam možnost exportu jedině h ovytiskoun a oskenovat, ale to dnes nepůjde. Dík za trpělivost
bu2520 píše:ale nemají tam možnost exportu jedině h ovytiskoun a oskenovat, ale to dnes nepůjde.
Vzdyt existuje pitomej printscreen obrazovky
Jediny co me jeste napada je, ze neni naprogramovanej MCU. Zkusil bych nejdriv jinej programovaci SW. S ponyprogem by mel jit i WINPIC, tak to zkus. A ten ponyprog je urcite OK, mas ho vyzkouseny? Mas dobre zapojeny procesor pri programovani? Sam nevis, jestli to ponyprog umi programovat, jak jsem ted zjistil(ptal ses nato pred par dny). I primo na strankach ponyprogu je jako UNTESTED. Tim padem se nemas od ceho odpichnout a jdes na to odzadu(tudiz BLBE). Takze si spichni jednoduchy FUNKCNI programator pro COM PORT na ten PIC (treba tenhle: http://stepa.wz.cz/index.php?page=prog2 ) a mas jistotu.
Pripadne zkusit napsat jednoduchy programek blikani LEDky a zkusit to napalit, jestli to pujde. Po tom co jsem ted zjistil pochybuju.
A nastaveni watchdog timeru mas primo pod nastavenim oscilatoru, viz obrazek:

i podle zdrojáku to je v pohodě
PS:omluvte pravopis
- Přílohy
-
1.JPG- (114.42 KiB) Staženo 95 x
eljaro píše:no nic tak zvláštního na tom není já tak na to koukl a i natahl to do i progu obrazovka má vypadat takto
i podle zdrojáku to je v pohodě
PS:omluvte pravopis
no jenom drobnost, je to s A indexem ta 273 čili 273A jinak mi to vypadá opticky stejně ale u 273 bez indexu mi to verifikuje s chybou u 273A je všechno v pořádku
PS:omluvte pravopis dík