Odrušení obvodu
Moderátor: Moderátoři
Hill píše:Nemusíš, ale vysvětli mi, proč se komutační špičky po připojení těch diod sníží ze 40-50V na nějakých 16V.
Na drainech těch tranzistorů co tam má siska taky naměříš špičky kolem 15V a neznamená to, že se něco vrací do baterky. To že ti to nevěřím nic neznamená, jen jsem to neviděla. Ugandu jsem taky neviděla a ví se, že existuje.
Hill píše:Nechtělo by to vlastní vlákno?
Radši ne.
-
siska
-
siska
- Přílohy
-
dps.png- (92.97 KiB) Staženo 90 x
Fakt je, že plošňáky navrhuji ručně a nejspíš pomaleji, než by to zvládl program, ale možná by trvalo déle, ten program k tomu přimět...
- Přílohy
-
plsp3.gif- neměl jsem ho odbarvit, ale už se stalo. Snad je přesto jasné, které pájecí plošky jsou na obou stranách, a které jen na jedné.
- (74.25 KiB) Staženo 73 x
Edit: A tím buzením pro FET vpravo radši nejezdi kolem výkonové části, chytalo by se do něj rušení. Dá se projet nad výkonovou částí, viz. obrázek.
- Přílohy
-
dps_736x.png- (40.07 KiB) Staženo 73 x
-
siska
siska píše:Tak jsem dodělal novou desku. Ještě mi tedy zbývají protikusy ke konektorům, ale alespoň jsem to přeměřil. Můžete mi někdo objasnit, proč kdy pošlu pwm do OCR1A, tak je napětí i na druhých svorkách pro motor? Sice nižší(asi 10V) ale je tam, i když by tam být nemělo. Elmag indukce? Zkoušel jsem na ten konektor s "falešným napětím" připojit 3k3 odpor a napětí kleslo na 0,6V, takže to je jen nějaký zbytek něčeho. Má cenu se tím znepokojovat a kde se to tam bere?
A máš OC1B nastavené jako výstup a na něm log.0?
Změř to s připojeným motorem a pak se uvidí, jestli to stojí za znepokojení.
Záleží také na opakovacím kmitočtu signálu PWM vedeného do G výstupních FETů. V jaké oblasti se to pohybuje?
Že by to šlo vhodně volenými kapacitami zapojenými vždy mezi G a S (1 a 3) každého FETu, aby špičky odfiltrovaly, ale strmost hran ještě pozorovatelně nezhoršily.