DMA 5 jeden disk, dva jedou pouze v PIO

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
robo

DMA 5 jeden disk, dva jedou pouze v PIO

#1 Příspěvek od robo »

Mam v pc dva disky. Kdyz dam samostatne Maxtor tak ten jede v UDMA5. Kdyz na stejnou ksandu, nakonec, pridam Samsung SV2001H tak jedou oba v PIO. Odebral jsem i primar. radic. Nepomohlo. Kdyz byl ten Samsung v jinem pc, tak tam v Win98 bezel na ATA100. Proc nejdou spolu na UDMA 5. Mam problem s diskemMaxtor, s jeho posledni casti. Nejde naformatovat. Tak me napadlo, ze tu cast odstranim. A abych nemusel predelavat system, Tak ten samsung pouziji jako nahradu za zrusene E, ktere ani za boha nejde naformatovat. Dekuji.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Master/slave jumpery mas nastavene dobre?
p32

#3 Příspěvek od p32 »

Nechci rejpat, možná jsem mimo, ale jaký vliv na PIO nebo DMA mód má jestli je to Slave nebo Master ?
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Neviem, ale vo Windows sa to vie spravat divne...
Vyriesil by som to tak, ze by som dal kazdy disk na iny kanal. CD-ROM k jednemu z nich ako slave.
Andrea

#5 Příspěvek od Andrea »

Taky je zkusit přehodit na kšandě.
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

To vsak nemusia rozchodit Windows, ak su tam nainstalovane.
robo

#7 Příspěvek od robo »

System mam pouze na disku Maxtor. Naklonoval jsem disk na Samsung. A doufal ze s nim nic neni, ze pojede samostatne v DMA5. Protoze na nem neni system, nemohl jsem jeho funkcnost overit. Klonovani probehlo uspesne. Po vypnuti a prepojeni disku jede Samsung v DMA 5. Nevim proc nechtel fungovat s Maxtorem pohromade korektne. Maxtor byl nastaven na master, Samsung na slave. A jak se zda tak je Sa. bez chyb. Jeste jsem sehnal pamet takze ted uz jedu z 256 na 512MB. To je narez. Doufam ze ted to bude uz vse v poradku. Preji vsem hezky vecer a dekuji za pomoc.
keemo

#8 Příspěvek od keemo »

Mozno trochu OT ale hadam mi niekto odpovie-ktore disky boli tie konfliktne?Viem ze nejake problemy boli s WD a Maxtormi len neviem ake...Tak ci nahodou Maxtor nebol jednym z nich...
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“