Elektromotor vs Pila

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rezis

#16 Příspěvek od rezis »

To vychází že 32l/min je cca 21cm3 a to 22,5 je 15cm3.
A prostě je to nereálné používat delší dobu na dorazu tedy na přepoštěcím ventilu.
villi- co to bude za stroj? možná než pilový kotouč tal bych setrvačník z auta.
Internet - metla lidstva
villli

#17 Příspěvek od villli »

Mala by to byť štípačka na drevo niečo jednoduché jasom to raz videl vo Švédsku a od vtedy mi to vrtá hlavou...
rezis

#18 Příspěvek od rezis »

villli píše:Mala by to byť štípačka na drevo niečo jednoduché jasom to raz videl vo Švédsku a od vtedy mi to vrtá hlavou...

Koukni sem
http://www.nasetraktory.com/forum/viewforum.php?f=48 tam máš štípaček :-) myslím že ispirace dostatek.
Internet - metla lidstva
Sandal

#19 Příspěvek od Sandal »

No ty stroje co jsem uváděl jsou oba štípačky na dřevo.Samo že tam neni trvale press 16Mpa.Stroj zabere,rozštípne a při vracečce odpočívá.Já mám velkou štípačku hnanou traktorem(zase úplně jinej stroj).Mám tam čerpadlo 58L/min. a píst průměr 110mm a zdvih 550mm.Můžu říct že traktor 7011 pěkně zatáhne když píst dojde nadoraz.Na volnoběh zdechne motor jako prd.Chtěl sem tu štípačku osadit čerpadlem 100L/min ale ten traktor na to moc nemá.Musel bych ho hnát na plný kule.

Rezis má samo pravdu že ty elektrický motory to nezvládnou nepřetržitě.Jen mžik to ale utáhne.Nejsme takoví chuji aby sme drželi rozvaděč v poloze s pístem na doraz :lol: .Při štípání ne moc sukateho dřeva to těch 16Mpa nedosahne.Samo že hlavně záleží na poměru objemu čerpadla a průměru pístu.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
rezis

#20 Příspěvek od rezis »

Pravě mi šlo o to na co to použije. Pokud by šel do extrému třeba jako lis tak to by asi nešlo. Na štípačce by to mohlo jít.
Internet - metla lidstva
villli

#21 Příspěvek od villli »

Moja predstava je 63/40/600 mm piest, 20cm3 čerpadlo,Pri 200 BAR 5,9 tony.Mám valec s koncovými senzormi polohy takže na doraze na max.tlak nepojde.
Mal by to byť taky maly poloautomat.Do 25cm priemeru.Cyklus je 6 sekund tam a spať.
Takže teoreticky max zaťaženie každých 8-10 sekund.
villli

#22 Příspěvek od villli »

jeeee tam toho je
Sandal

#23 Příspěvek od Sandal »

Jo lis máme v práci a je tam motor 7,5 kW a čerpadlo že by se vešlo do dlaně.Je axiální pístové.Tlak ale nevim ale je to na zápustkové kování za tepla.Takže to bude masakr.Lis je úplně novej a nikdy vživotě na nim nikdo nedělal przože má od novoty děravou nádrž.Jednou do něj nalili asi 100L oleje a všechen vytek a tim lis skončil.No co na to říct?
villli

#24 Příspěvek od villli »

No ja by som na to povedal že keď má zdvih viac ako 500 mm že ho beriem:-)
Sandal

#25 Příspěvek od Sandal »

To bohužel nemá.Má tak 35cm a pevnej stůl.Na pístnici je napevno deska s T drážkama.Je to Rusák.Na lisování hřídelí atp. je to málo.Jinak by už byl u mě v dílně.Navíc váží tak 2,5-3 tuny.
rezis

#26 Příspěvek od rezis »

S výpočty ti moc neporadím. Ne že bych si sem tam něco nespočítal. Ale když sám s tím mám problém tak raději pomlčím.
Rozhodně bych to nedělal jako automat. Někdy se dřevo stořčí a pod. Někdy tam ten klín zaleze a na druhé straně vyleze aniž by se něco se dřevem stalo. Někdy jen dojede klín ke dřevu a ono se strachem rozpadne. Někdy potřebuješ víc času dosta tam správně špalek a někdy se ti doba bude zdát neuvěřitelně dlouhá. Jeden známý to má uděláno na ovládání nohou. A opravdu v pohodě.
Internet - metla lidstva
Sandal

#27 Příspěvek od Sandal »

villli píše:Moja predstava je 63/40/600 mm piest, 20cm3 čerpadlo,Pri 200 BAR 5,9 tony.Mám valec s koncovými senzormi polohy takže na doraze na max.tlak nepojde.
Mal by to byť taky maly poloautomat.Do 25cm priemeru.Cyklus je 6 sekund tam a spať.
Takže teoreticky max zaťaženie každých 8-10 sekund.

Cca 6 tun neni zrovna moc.Volil bych radši větší průměr pístu.Je to nejjednodušejc získaná síla aniž by trpěl motor a čerpadlo :wink:
villli

#28 Příspěvek od villli »

Aj na max 25 cm je to málo?
rezis

#29 Příspěvek od rezis »

villli píše:Aj na max 25 cm je to málo?
Do 25cm průměru je mnohem lepší dobré štípací kladivo.
Internet - metla lidstva
villli

#30 Příspěvek od villli »

jj ale predstava je cirkulárka a hneď za tym štiepač aby to padalo priamo tam...
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“