PC
Moderátor: Moderátoři
tak jsem pročistil šle od HDD a vše dokola a použil sprej.Musím přiznat že se to o 50 % zlepšilo.Nevím jestli to tím bylo ale nedělá to v takovém měřítku,i kluci říkali jako kdyby ten stroj trochu zrychlyl.( čas čekání se skrátil )
Základová deska je tam ASUS M2N-E,bohužel 1G pameť.
Pameť je tam DDR II KINGMAX,to mi nedošlo že je malá v pondělí koupím.
nejsem si jist jestli E má integrovanou grafiku-pokud ano a používáš jinou musíš ji vypnout(zapnout příslušný slot)
Mrkl jsem do bedny a pameť je strčena v posledním slotu od procesoru.
Dám ji do třetího od procesoru ( zelený ) protože počítání od procesoru je 1 zelený ,žlutý,zelený,žlutý.
Ještě se zeptám,pokud koupím další pameť 2048 MB kam ji zasunout a nevadí že tam bude jedna 1 G a druhá taková?Je možné že se paměť nebude hlásit?
Ten Bios bych nechal na později,moc se v něm nevyznám,je jinej než ten před tím co jsem měl.Pameťí se nic nepokazí a pokud to nepomůže tak mrknem na Bios.
- Přílohy
-
snímek1.png- (143.11 KiB) Staženo 95 x
Co se tyka toho nemocneho pc tak si myslim ze by mohl byt problem i v ksande, zkus ji vymenit za novou nebo je potom chyba v hdd. U prehravani filmu a hudby kratkodobe vypadky hdd nevadi, protoze prehravace pouzivaji svou vyrovnavaci pamet ktera tento vypadek prekryje.
Ano, to mi řekli i v prodejně že je tam zbytečné rvát paměť ,oni je načtou ale pracují jen s 3,5G.Tak že je tam dávat další je zbytečné.Měli 2 G za 500 .- tak jsem ji vzal.
Musí to dělat něco co běží a je zapnuté i když se sněm nepracuje,již jsem psal že to udělá když je v nabídce start(základní plocha ) a chytnu na myš a ono to udělá ,jen někdy.Je to nepravidelné 2 x po sobě a potom 10 min nic.
Pozor taky na volitelné aktualizace MS Windows Update pro Hardware, často to přináší víc problémů než pozitiv.
Pozn. Mně se tuhnutím myšího kursoru začla projevovat vadná základní deska Biostar, ale to už obvykle vytuhlo "natvrdo" a byl nutný cold reset tlačítkem na skříni PC.
NOD32 v. 4.0 dokáže zpomalit PC tak, že skoro nereaguje, při aktualizaci virové databáze.
tak závada odstraněna,byla to myš.Je zajimavé že na druhém PC se závada neobjevovala,možná je to tím že jsem tam myšku jen zkusil a nenechal delší dobu.Pro zajimavost jsem myš rozkuchal a měřil jsem dráty.Při ohybu drátu v určitém místě přestal jeden vodič vykazovat spojení.Ještě jednou bych chtěl všem poděkovat.