Zdroj pro vyjiskřovací pero

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
petrfilipi

Zdroj pro vyjiskřovací pero

#1 Příspěvek od petrfilipi »

Dobrý den.

Dostal jsem vyjiskřovací pero a rád bych s ním občas něco popsal, ale nemám ten správný zdroj - nevíte někdo, jaké parametry by takový zdroj měl mít (zkoušel jsem zdroj 30V/5A, ale nic, pero je toto: http://www.ptsndt.com/cz/index.php?opti ... 1&Itemid=4)

Díky za odpovědi.

Petr Filipi
jandu

#2 Příspěvek od jandu »

Mám za to, že je to na 230V s regulovaním prúdu - pozri http://www.unimetra.cz/web/file.php?id=150
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
BOBOBO

#3 Příspěvek od BOBOBO »

V tomto starém systému to byly jednotky Voltů .
Přílohy
t_scan3_123.JPG
(23.69 KiB) Staženo 852 x
petrfilipi

#4 Příspěvek od petrfilipi »

Tak mě napadlo, že mám doma svářečku na meděné trubky (trafo 7V/200A s polovodičovým relátkem na primáru), tak to zkusím krmit z toho). A když před to připojím autotrafo, tak by v tom byl čert, abych nekreslil.

Petr
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od pajosek2 »

Je to už dávno,co jsem s tím něco popisoval,ale mám tušení,že to bylo na nějakém malém napětí. Vzhledem k tomu,že se při vyjiskřování můžeš dotýkat předmětů ,tak někde do 24 V. Tyhle věci bývaly opravdu na napětí řádu několika voltů.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
Návštěvník

#6 Příspěvek od Návštěvník »

Dobrý den, neofotil by prosím někdo celý ten článek o tom jiskrovém peru? Kdysy jsem měl přímo to AR, ale pak jsem ho půjčil jednomu klukovi a ten ho někde ztratil. Děkuji moc.
masar

#7 Příspěvek od masar »

Tady ho máš:
:wink:
Přílohy
popisovač.png
(131.26 KiB) Staženo 844 x
Návštěvník

#8 Příspěvek od Návštěvník »

Mockrát děkuji. Potřebuji teď něco podobného vyrobit do práce a už jsem zapomněl, jak to v tom AR bylo. Ještě jednou moc děkuji.
brkon

#9 Příspěvek od brkon »

To petrfilipi: Napětí je relativně malé jak již bylo popsáno, ale vetšinu problémů s temito pery v té plastové krabičce od sondy způsobuje ten elektromagnet, který je uvnitř. my jsme mely větsinou tu závadu, že když se dotáhla krabička tak se přestala pohybovat ta kotva a pero se přilepilo a nic. A jestli to nedělá vůbec nic tak zkus změřit tu cívku, mohla by být přerušená.
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“