DCF77 time signal

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
galjo

DCF77 time signal

#1 Příspěvek od galjo »

Má niekto informáciu čo je s DCF77 time signalom ? Predpoklad , že sa mi pokazili troje hodiny ovládané signálom rádia je mala , ale stratil sa mi signál zo všetkých hodín a presnosť hodín je teraz biedna. Dakujem za prečítanie a prípadnú odpoved.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Lukas-Peca »

U mě to jede normálně. Zkus si pustit rádio na DV, jestli ti tam neleze nějaký bordel.
Maskot

#3 Příspěvek od Maskot »

S tim mam problemy i tady,nekdy signalizace signalu na budiku nejde i dva dny.
mojza

#4 Příspěvek od mojza »

Se signálem DCF 77 jsem tu v Praze neměl a memám problém, indikace i synchronizace běží k spokojenosti. Ivan
galjo

#5 Příspěvek od galjo »

Doteraz som ani ja nemal s tým problémy , len tento mesiac zrazu nemám signál na všetkych troch hodinách - anténka neni vidieť. Reštart hodín , ani výmena baterií nepomáha.
Maskot

#6 Příspěvek od Maskot »

Ted tady uz druhy den to same.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od workhard »

V Plzni OK.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Honza_dy

#8 Příspěvek od Honza_dy »

Brno-venkov, 2xmeteostanice 1x budík hlásí signál OK.
Dostupnost signálu v některých místech hodně závisí na ročním období a denní době. Zkus například hodiny otočit o 90° a manuální synchronizaci.
helios

#9 Příspěvek od helios »

galjo píše:Má niekto informáciu čo je s DCF77 time signalom ? Predpoklad , že sa mi pokazili troje hodiny ovládané signálom rádia je mala , ale stratil sa mi signál zo všetkých hodín a presnosť hodín je teraz biedna. Dakujem za prečítanie a prípadnú odpoved.

Mal som v Bratislave minulý rok podobný problém s DCF, dvoje hodiny asi týždeň nemali signál. Pripisoval som to atmosférickému (ne)šíreniu veľmi dlhých vĺn a vplyvu priemyselného rušenia.
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
galjo

#10 Příspěvek od galjo »

Ja už mám takéto hodiny už od revolúcie - otvorenie hraníc a doteraz som nemal problém.. Hodiny s meteostanicou som už sice obmenil , lebo teplota už nerobila dobrotu Najmladšie mám dva roky. a tie dalšie asi 4 až 5 rokov.
Hill
Administrátor

#11 Příspěvek od Hill »

Nosná frekvence byla zvolená s ohledem na to, že minimálně podléhá změnám podmínek šíření. Přesto se to stává, že v některých oblastech zeslábne signál natolik, že se "utopí" v rušení (některé úsporky jsou k tomu obzvlášť "vhodné"). Někdy k tomu není ani třeba blízký zdroj rušení - signál se ztrácí v šumu a hodiny nezasynchronizují.
Potřebují k tomu nejméně minutu nerušeného signálu.
Zatím s tím problém nemám, ale, dokud jsem to sledoval, tedy v době, kdy jsem likvidoval hodiny na signál OMA 50kHz (tehdy Ondřejov) a chtěl je předělat na DCF77, kolísala úroveň signálu z Mainflingenu běžně o 30dB a víc.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“