Jak proměřit S202S02/01

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
AcemanLB

Jak proměřit S202S02/01

#1 Příspěvek od AcemanLB »

Ahoj všem, jsem trochu neználek v tomto oboru a měl bych dotaz. Mám polovodičové relé S202S02 a S202S01, ale nevím zda jsou funkční. mohl by mi někdo poradit jak to zapojit co do toho pustit a co kde a jak naměřit? K dispozici je pouze obyčejnej měřák. A taky mám pár LM358 a NE555 taky nevím jak proměřit poradí někdo?
Robosand

#2 Příspěvek od Robosand »

Tu je datasheet:
http://sharp-world.com/products/device/ ... 2s01_e.pdf
http://sharp-world.com/products/device/ ... 2s02_e.pdf
Z toho by si už mal vyčítať a zistiť ich funkčnosť.
K NE555-ke zbastli jednoduchý obvod, pri ktorom zistíš jeho funkčnosť, tam by asi pomohol osciloskop.
LM358 - platí to isté.
Robo...
AcemanLB

#3 Příspěvek od AcemanLB »

Hmm dík za odpověď, ale přesně tohle je mi k ničemu :( Něco jako popis co v datasheetech kterej údaj znamená v češtině by nebyl? Případně mátě někdo tip na nějakou publikaci pro začátečníky kde jsou různé věci rozumě vysvětleny?
rezis

#4 Příspěvek od rezis »

Však tam je krásný obrázek kde máš 1, 2 vystupy (které se zapojí do spínaného obvodu) a 3,4 řízení 3 anoda 4 katoda. Má tam být cca 1,2V při 20mA. Takže asi jako bys připojoval Led diodu.
Internet - metla lidstva
vladom

#5 Příspěvek od vladom »

Časovače 555 a operační zesilovače zkouším na zkoušečce z konstrukční přílohy AR1985 strana 27 zapojení jsem doplnil ještě jednou ledkou zapojenou mezi plus a výstup OZ protože některé OZ mají otevřený kolektorový výstup. Zapojil jsem to na univerzální plošák a vstupy a výstupy plus napájení připojuji podle typu OZ. Oba přívody do vstupu OZ mám možnost otočit a potom ledky blikají buď spolu s ledkou na 555 nebo opačně.
Bastlíš laminátor? :lol:
AcemanLB

#6 Příspěvek od AcemanLB »

Díky za rady zítra vyzkouším, jj laminátor. Už fungoval jen jsem ho nechal jednou puštěnej trochu déle a najednou rána a najednou nefunguje (upadla mi teplotní pojistka :( ). Tak jsem udělal novou desku osadím zapojím a najednou rána, po LM358 zbyly jen nožičky. Neměl jsem připojenou teplotní pojistku :( mohlo to být tím?
AcemanLB

#7 Příspěvek od AcemanLB »

To AR1985 nemůžu nikde najít nebyl by odkaz?

Tak už jsem našel na torrentech :)
vladom

#8 Příspěvek od vladom »

Já jsem tu teplotní pojistku taky nezapojil - nebyl čas, ale sleduju tu ledku na topení, když zhasne začínám pracovat - zatím vždy zhasla. Riziko je nejspíš ten kondenzátor 1uF pro napájení - musí být kvalitní jinak všechno střelí. Bezpečňejší by bylo trafo.
AcemanLB

#9 Příspěvek od AcemanLB »

Jakej máš ty laminátor?
vladom

#10 Příspěvek od vladom »

Ten nejlacinější z Tesca. Koncem roku stál na Slovensku 470Sk. Už jsem vyrobil asi deset plošných spojů a na žehličku už jenom vzpomínám a né v dobrém. Po žehličce vždycky byla v nějakém spoji trhlina nebo nebyl někde spoj nažehlený.
AcemanLB

#11 Příspěvek od AcemanLB »

Taky mám nějakou levnou šunku a stačí mi to dokonce pro formát A3 :) Žehlička je opravdu šílenost. Dal by jsi odkaz k elektronice kterou k tomu používáš?
vladom

#12 Příspěvek od vladom »

Mám to samé co ty, je to na fóru c-n-c http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?t=201 ... amin%E1tor
jediný problém byl, že jsem musel vyhodit tu ledku pro signalizaci spínání motoru a nahradit to drátovou propojkou - s ledkou mi nešel motor.
PavelFF

#13 Příspěvek od PavelFF »

vladom píše:Ten nejlacinější z Tesca. Koncem roku stál na Slovensku 470Sk. Už jsem vyrobil asi deset plošných spojů a na žehličku už jenom vzpomínám a né v dobrém. Po žehličce vždycky byla v nějakém spoji trhlina nebo nebyl někde spoj nažehlený.
Jaktože to funguje na plošný spoj, když u laminátoru je napsáno, že max. tlouštka dokumentu je 0,6mm? Tišťáky mají tlouštku zhruba dvojnásobnou.

Vy v tom odkazu vidíte nějaké fotky laminátoru? Nebo to vidí jenom zaregistrovaní?
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?t=2018&postdays=0&postorder=asc&start=0

....Tak jsem ještě rychle nafotil jak to asi může vypadat. Základ regulace je použit modul VPR dle PE 09/2008 strana 25. Je možno použít i regulaci analogovou, podklady najdete v souboru "Umbauanleitung.zip". ....
Kde jsou fotky? Kde je soubor "Umbauanleitung.zip"?
AcemanLB

#14 Příspěvek od AcemanLB »

JJ je to jen pro registrované. Tady máte ten soubor na free serveru. Laminátorem projdou i DPSky protože ty válečky nejsou tak moc nepoddajné. jediný problém je když ty desky strčíte moc ke kraji tam se mi pak ta DPSka sekne. Uprostřed to bez problému pruží.

A tady upravené schéma od uživatele Wolfa (šikovný to muž) včetně součástek z GME: http://uloz.to/2268908/laminator.rar

Jinak přikládám foto snad první DPS s pomocí laminátoru.

PS: nenašel by někdo tu přílohu AR1985. Torrent jsem sice našel, ale nestahuje se :(
Přílohy
P1010200.jpg
(216.47 KiB) Staženo 119 x
vladom

#15 Příspěvek od vladom »

Jenom jedna strana z KP1985:
Přílohy
27.pdf
(109.49 KiB) Staženo 185 x
Odpovědět

Zpět na „Součástky“