benq t705
Moderátor: Moderátoři
-
vojta2
benq t705
Mám elektro vzdělání,ale slaboproud není moje parketa.Přesto bych se z Vaší pomocí pokusil monitor opravit.Najde se někdo trpělivý,kdo semnou ztratí čas a nějakým způsobem to semnou dá dohromady?Odešlo podsvícení.Když posvítim baterkou,tak na ploše je vidět,že to funguje.
Tož teda,kde a čím začít?
Dík za případnou pomoc.
-
vojta2
- Přílohy
-
DSCF341m5-gif.gif- (124.17 KiB) Staženo 223 x
-
vojta2
Nemam nikoho,komu bych to dal opravit..Vím o jedné opravně,ale po předchozích zkušenostech tam nemá smysl chodit..Ještě mi nikdy nic neopravil,jen bral peníze..
- Přílohy
-
DSCF341fix-gif.gif- (124.93 KiB) Staženo 240 x
vojta2 píše:Vím o jedné opravně,ale po předchozích zkušenostech tam nemá smysl chodit..Ještě mi nikdy nic neopravil,jen bral peníze..
Chapu... A nejaku normalnu opravovnu tam nemate?
este si mohel odfotit ten integrac... lebo sa mi to moc nezda lebo podla seckeho je v zdrojovej casti. A tebe nejde invertor... Skusal si merat? napr. napajacie napatie invertora a tak...? A co elyty? Nejsu nafuknute alebo vyschnute?
-
vojta2
Když zapnu monitor k počítači,zelená kontrolka svíti,resp.rozsvítí se po chvíli,když zhasne oranžová..ale na monitoru tma..při posvícení baterkou tam vidim plochu,ikony a tak....zítra dám více foto..ten integráč vypadá dobře..jo,a dík za trpělivost a ochotu:-)
Sviňa rok co? Už třetí monitor v háji za půl roku.vojta2 píše:zdravím,zhruba před týdnem jsem z Vaší pomocí vyřešil problém s LCD Acer.Teď synátorovi odešel jeho Benq T705.
Pošli ke mě za 5 kil ti to pošlu opravené.
A teď vážně. Vem měřák a měř. Je tam určitě něco ve tvrdém zkratu a tím vyhozená pojistka. jak už tu napsal kolega to že je někde tmavší místo neznamená u Bengu že tam je problém. Pokud jsi přečetl vše jak píšeš měl bys závadu už dávno vyřešenu. Tentýž kolega rnbw tu pár dnů zpět takovýto monitor řešil a dokonce psal označení součástek. Ale to jen tak na okraj...
Nevím o tom, že by ty dvojice byly Fety....petr1991 píše:niekolko dvojic FET trandov a riadiaci IO... Vymen tie FETy, poistku atd
raději pomlčím abych nevypadal proti tobě zaujatě.petr1991 píše:este si mohel odfotit ten integrac... lebo sa mi to moc nezda lebo podla seckeho je v zdrojovej casti. A tebe nejde invertor... Skusal si merat? napr. napajacie napatie invertora a tak...? A co elyty? Nejsu nafuknute alebo vyschnute?
-
vojta2
K tomu měření..na tom konektoru(CN701)na 8pinu by mělo podle schématu být 12V,já tam nemam nic,na 5V mam 5,26V a na 3,3V mam 3,2V
Tu 3A pojistku co by podle schématu měla být PF751 nemůžu najít..
-
vojta2