pepik9 píše:Nebude na tom potenciometru 230V ? Co takhle k merkuru pridelat modelarsky servo a hlasitost ridit vysilackou
ta televize je na 12V (autozapalovac) a ma v sobe trafo na 12V
Moderátor: Moderátoři
pepik9 píše:Nebude na tom potenciometru 230V ? Co takhle k merkuru pridelat modelarsky servo a hlasitost ridit vysilackou
milan222 píše:tak diky moc. barevnou mam colorku od tesly(da mi ji strejda) ale v pokoji nemam misto na barevnou. (v podkrovi) ztezi se tam vejde merkur. ja se na to divam, jen kdyz chci jednou az 3x za tejden. kdyz chci dokoukat film.
milan222 píše:tak teda z jake dalky se mam divat na 4002A? (25cm uhlop.) ja se divam i z 3 metru. ten dratovej potak neni spatnej, ale mam jen 100R. pak to vyzkousim. od tv sem pasal ze jsem 3metry (metr a pul od konce postele)
Duvsan píše:Teorie. Ty u sebe doma to máš proměřěný? Krom toho hodně závisí od očí. Já bez brýlí jsem o kus jinde. Tou vzdáleností jde spíš o to, abys' nebyl o hodně blíž, abysis' moc nekazil oči. Ale stejně na to nikdo nekouká. Každý si udělá, jak se mu líbí. Nech kluka, ať kouká, jak mu to vyhovuje.
kokun píše:No, takže "doporučená pozorovací vzdálenost" od telky (abys už neviděl řádky, ale mohls rozeznávat detaily v záběru !?) je 3 až 5-tinásobek úhlopříčky obrazovky.
otakarv píše:A co když on tam má třebas před tou obrazovkou zvětšovací sklo(lupu).![]()
Maskot píše:Jo jo Kokun nelze tu lupu pamatuji,take se v casnem davnoveku TV v Cechach vyskytovaly pruhledne folie,ktere z CB televize vyrobily barevnou.Dole zelene a prechazelo to do modre nahore,takze obloha a travnik byly OK,to ostatni si dokaze kazdy predstavit.