Ten co píská je mrtvý. To vsak neznamená ze ten co nepíska to prezil. nevim jestli zvladnes aspon zakladni mereni. Zjednodusit si tranzistor na dve diody a meri t prechod baze-emitor, baze- kolektor. V propustnem smeru povede v zavernem nee. Jednodussi asi bude vymenit oba.vojta2 píše:Bingo,našel a je v pr**li..žlutý váleček....dá se nějak jednoduše prověřit,jestli je transistor ok/ko? mamvenku ty C5707.Kedyž vezmu obyčejný,,propípávák",tak na jednom mezi vývodama píská,na druhém ne..který je vadný? a prosím,nebijte mě..
benq t705
Moderátor: Moderátoři
Teraz naposledy som mal skratovanu schottkyho diodu - ale tazko povedat, ci to bola naozaj povodna zavada, lebo sa v tom nejaky 🤐 rypal.
- czatlantis
Po zapnutí sat. příjímače se ozvalo lupnutí, záblesk a začas stoupat dým. Když jsem to otevřel, tak byl spálenej odpor, zenerka a jedna dioda. Po výměně těchto součástek (a zenerku jsem dal místo 0,5W 2W, protože ta deska pod ní byla taková upečená, takže se to tvářilo, že je přetížená a 2kč rozdíl už je fakt jedno
-
vojta2
-
vojta2
Takže vyměněny 2kusy 2SC5707,dále kondíky .22/160v.Proletoval jsem trafa,resp.vývody traf,odstranil pár studentů..Monitor funguje,ale má menší vadu a to,že nejde vypnout podsvětlení.Tedy při vypnutí svítí bíle,kontrolka ON/OFFzhasne.Tož teda co dál?