HP NX6310

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
baci

HP NX6310

#1 Příspěvek od baci »

ahoj, chtěl jsem se zeptat ne problém s tímto NB. Nějakým nedopatřením se stalo to, že mi zdroj k NB pustil do NB větší napětí nebo co. Najednou se mi začalo z NB z levé strany od větráku kouřit. hnded jsem zdroj vytrhl a NB vypnul - respektivě se NB vypnul sám.Dneska jsem si došel koupit novej zdroj k NB a po připojení mi to dělá následující : po zastržčení zdroje se rozsvítí oranžová kontrolka na nabíjení a NB se sám od sebe zapne. cca po 10 se vypne a tocelé se opakuje stále do kola. Nevíte někdo co by to mohlo být, zda je ještě šance NB zachránit? Díky za rady
czatlantis

#2 Příspěvek od czatlantis »

obávám se, že když už tam byl kouř, tak tomu asi nebude stačit oprava stylu "vypnout a zapnout"....zkus ho rozdělat a najít, z čeho se kouřilo
p32

#3 Příspěvek od p32 »

Tak nevím, ale co chceš vědět ? Napiš napřed, o co jde. Jestli je tam baterka a jestli to dělá i bez baterky. Kde a z čeho se vlastně kouřilo.
baci

#4 Příspěvek od baci »

Tak NB jsem rozebral. sundal jsem klávesnici a hned pod ní jsem objevil 2 spálené cosi...vedle toho na desce je označení 019 a 021.bohužel je totak seškvařené, že nedokážu součástku identifikovat.Přečtu jen 4800B - je to černý obdelníček a je z něho 8 nožiček na každe straně 4. jinak jsem na první pohled nic více vizuelně pokaženého nenašel.
p32

#5 Příspěvek od p32 »

Tak to bych si dovolil tvrdit, že to půjde spravit. :wink:
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Povedal by som, ze ide o MOSFET. A chcelo by to dat do ruk niekomu, kto uz podovne veci opravoval (a uspesne opravil).
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“