TV PANASONIC TX-W28R4

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
pali481

TV PANASONIC TX-W28R4

#1 Příspěvek od pali481 »

Zdravim dostala sa mi do ruk tato telka s komentarom ze je dovezena z anglicka /v anglicku na nej vraj vsetko frcalo ako ma, no po privezeni do SR vraj nedokaze chytit ziadnu stanicu :roll: /vraj tam maju ine frekvencne pasmo ako u nas alebo co/...ma v sebe sasko EURO-4...stiahol a obhliadol som si k nej servis manual, sporadicky som ju omrkol co je vovnutri ale zatial som prisiel len na to, ze sa v nej uz niekomu predtym podarilo nalomit plosak v okoli VN trafa /umiestneneho na opacnom konci ako je tuner/ ktory bol nasledne na to opravovany, cesticky poletovane...telku som uz aj skusal...pri rucnom ladeni som len velmi slabo chytil miestnu televiziu so silnym sumom namiesto zvuku...no a zatial som na nic ine neprisiel :roll: potrebujem poradit...dal by sa tento problem vyriesit vymenou tunera? alebo by to slo aj prostym prepojenim SCART kablom s nejakym videom? tuner tej telky ma oznacenie:ENG27506GR vopred vdaka
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jezevec »

Dá se to předělat, není to velký problém, ale musíš mít na to vybavení a vědomosti.
pali481

#4 Příspěvek od pali481 »

aha cize ak u nich pracuje zvuk na frekvencii 6MHz tak bude nutne tento oscilak vymenit za 5,5MHz ze ano?:) hmm a co je trosku blbe osciloskop vo svojej vybave zatial nemam:( jedine co mam je uneverzalny digitalny multimeter a este jeden mnou vyrobeny rucickovy merak ktorym dokazem orientacne urcit ci je na tom ten-ktory kond kapacitne v poriadku:P...dalej mam k dispozicii este generator tvarovych kmitov...pre zistenie chyby v tomto pripade mozno posluzi aj ten vsak?:) Zajtra zacnem asi tym ze pomeram napajacie napatia toho tunera a vysokofrekvencnej casti a dam vediet ze co ako dopadlo:P
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jezevec »

pali481 píše:aha cize ak u nich pracuje zvuk na frekvencii 6MHz tak bude nutne tento oscilak vymenit za 5,5MHz ze ano?...

U této TV NE. Je tam audioprocesor. Jak už jsem psal, s tvým vybavením a vědomostmi to nepůjde.
Maskot

#6 Příspěvek od Maskot »

pali481

#7 Příspěvek od pali481 »

hej pravda nasiel som tam ten procak :roll: MSP3410DPOB4...k dacomu podobnemu som nasiel datasheet...hotova hroza :cry: ...procaky a SMD-cko nemam moc v laske...no len tak pre moju zaujimavost...toto s tou upravou okolo toho procaku je vec programovania? :?
pali481

#8 Příspěvek od pali481 »

inac vdak za link Maskot...postudujem :wink: :P
pali481

#9 Příspěvek od pali481 »

a este jedna podotazka na jezeveca: ak to nieje tak velky problem vyriesit ako to tu pises, preco okolo toho tolko tajnostkarstva a namiesto vysvetlenia ako to vyriesit iba narazky na moje vedomosti a technicke vybavenie :?: :!:aj ked som nepojedol mudrost sveta elektronike ako konicku sa uz venujem velmi dlho a verim ze tu urcite niesom jediny ak poviem, ze sa od Teba velmi rad nieco nove naucim :P :)
fero7

#10 Příspěvek od fero7 »

pali481 píše:a este jedna podotazka na jezeveca: ak to nieje tak velky problem vyriesit ako to tu pises, preco okolo toho tolko tajnostkarstva a namiesto vysvetlenia ako to vyriesit iba narazky na moje vedomosti a technicke vybavenie :?: :!:aj ked som nepojedol mudrost sveta elektronike ako konicku sa uz venujem velmi dlho a verim ze tu urcite niesom jediny ak poviem, ze sa od Teba velmi rad nieco nove naucim :P :)

Ono to naozaj nie je problem, pre toho co to vie.
A uceniesa ma velmi daleko od tejto rady. Tato rada nie je typu: vymen kondik s pozicnym cislom ....
pali481

#11 Příspěvek od pali481 »

z toho mi vyplyva, ze moja snaha pomoct susede bola zrejme zbytocna:( a zas si myslim ze aj riadna skoda tej telky nech by bola pre kohokolvek...obrazovka je dobra, to sasko by bolo potrebne len trosku upravit...a tu to cele konci...ze ako :(
Mysteri

#12 Příspěvek od Mysteri »

pali481 píše:z toho mi vyplyva, ze moja snaha pomoct susede bola zrejme zbytocna:( a zas si myslim ze aj riadna skoda tej telky nech by bola pre kohokolvek...obrazovka je dobra, to sasko by bolo potrebne len trosku upravit...a tu to cele konci...ze ako :(

Telka za to nemôže, len ju daj niekomu, kto to vie :wink: Ja zas neviem opravovať autá, to ale neznamená, že keď sa mi pokazí, tak ho zhodím zo skaly :twisted: Obrátim sa na toho, kto to vie, nech ho spojazdní.
fero7

#13 Příspěvek od fero7 »

pali481 píše:z toho mi vyplyva, ze moja snaha pomoct susede bola zrejme zbytocna:( a zas si myslim ze aj riadna skoda tej telky nech by bola pre kohokolvek...obrazovka je dobra, to sasko by bolo potrebne len trosku upravit...a tu to cele konci...ze ako :(

Zle sa na to pozeras.
Ak by mala problem so zlcnikom, tak zoberies nozik a rad jej pomozes?
(Aj ked su pripady, ze susedia niekedy radi pomozu alebo skor "vypomozu" najme ak sused nie je doma.
Ale vtedy rady z fora nie su potrebne.)
pali481

#14 Příspěvek od pali481 »

hh noo to s tou susedou je to v podstate pravda :lol: :lol: no nech sa na to divam ako chcem...niezeby som bol nejako prehnane zatazeny na telky alebo nevsimavy k opacnemu pohlaviu noo...ani nechcem byt zly alee..ta telka je pre mna stale zaujimavejsia nez ona... :lol: :lol: ....hmm a co takto nejaka literatura na nete kde sa blizsie specializuju takymi upravami?? ked to bude nutne tak aj co to par hodiniek postudujem k tomu....i ked zas pravda predsalen tyka sa to procakov...ked uz nic ine aspon som ju vycistil :lol: :lol:
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od jezevec »

pali481 píše:a este jedna podotazka na jezeveca: ak to nieje tak velky problem vyriesit ako to tu pises, preco okolo toho tolko tajnostkarstva a namiesto vysvetlenia ako to vyriesit iba narazky na moje vedomosti a technicke vybavenie :?: :!:aj ked som nepojedol mudrost sveta elektronike ako konicku sa uz venujem velmi dlho a verim ze tu urcite niesom jediny ak poviem, ze sa od Teba velmi rad nieco nove naucim :P :)

1. Protože mě to živí.
2. Nejsme už v komunismu, aby informace byly zadarmo, já si školení taky musel zaplatit.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“