mrtva/?/ asus A7N8X-VN/S/400

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
pm.

mrtva/?/ asus A7N8X-VN/S/400

#1 Příspěvek od pm. »

ahoj,
ziskal jsem starou desku asus A7N8X-VN/S/400 v neznamem stavu. po zapnuti se roztoci vetrak na CPU, pripojena mechanika a disky, ale obrazovka zustane cerna bez POSTu. zadny signal s integrovane VGA ani vlozene AGP nebo PCI VGA. nejspis probehl spatny flash biosu, ale mozna je k.o cela deska. zkousel jsem amiboot z diskety, hotflash na A7N8X-X , ale vse bez vysledku. hotflash zkousen s afudos /ASF Signature not found/ amiflash i uniflash /oba pokusy probehly do poloviny a vyhodily error/. problem tusim v rozdilne velikosti a typu obou BIOSu a tedy i EEPROM /A7N8X-VN/S/400 - 512kb *.rom a A7N8X-X - 256kb *.bin/ u uniflash mozna problem s cipsetem nforce2. stravil jsem s tim cely den a vysledek nula. jako nejsnazsi cestu vidim naprogramovat chip v externim programatoru, ale vzhledem k nejasnemu stavu desky nechci vyhodit 300 z okna. pomuze nekdo? uvitam i radu, nebo zkusenosti s podobnym problemem...diky
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Poskodeny BIOS je casty problem dosiek s chipsetom nForce 2. Nejaky 🤐 to totiz vymyslel tak, ze nejake nastavenia (!) su niekde v adresnom priestore kodu BIOSu. Takze sa to pri ukladani musi flashovat (zmazat blok a naprogramovat). A nie vzdy to dopadne dobre.

UniFlash nefunguje s nForce (nedostupna dokumentacia).

Najlepsie je pouzit programator - najprv precitat flash a zistit, ci je tam nieco poskodene.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od ZdenekHQ »

Desky "aušus" jsou obecně dar z pekla....
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

To by som netvrdil.
pm.

#5 Příspěvek od pm. »

ted jsem si vsim chyby v nazvu: A7N8X-VM/S/400 je spravne...
jeste neco: pri pokusech o hotflash jsem narazil na info o parametru \nr u afudos.exe, ktery by mel deaktivovat kontrolu spravnosti flashovaneho biosu, ale prikaz s parametrem byl odmitnut a bez parametru vyskakovala hlaska " ASf signature not found ". nejaky napad?
PvvS
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od PvvS »

Opacny lomitko ??
pm.

#7 Příspěvek od pm. »

sakra... jasne tady je blbe. pisu rychle a delam chyby, sorry. pri flashi jsem to zadaval spravne. zkousel jsem to snad 20x ...
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od ZdenekHQ »

rnbw píše:To by som netvrdil.

Asi máš štěstí. Mě kámoši nosí samý pohromy a zásadně bez ovladačů.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Maskot

#9 Příspěvek od Maskot »

Jsou i horsi osobni zkusenost s Matsonic :D
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

Matsonic predaval pod svojou znackou PC Chipsy, Chaintechy a mozno aj nieco dalsie.
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od drabek06 »

ZdenekHQ píše:Desky "aušus" jsou obecně dar z pekla....

Mám v PC stejnou desku o který se tu mluví jen A7N8X Deluxe a chodí naprosto vpohodě a dobře se na ní i taktuje CPU. Před touhle deskou jsem měl Epox EP-8RDA3i a po 2 rocích začla náhodně vytuhávat . . .
rnbw

#12 Příspěvek od rnbw »

Skoro na vsetkych Epoxoch odchadzali "kvalitne" elyty GSC. Asus ma problemov s elytmi podstatne menej.
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od drabek06 »

Elyty jsem samozřejmě vyměnil všechny a změna žádná . . .
pm.

#14 Příspěvek od pm. »

rnbw píše:Skoro na vsetkych Epoxoch odchadzali "kvalitne" elyty GSC. Asus ma problemov s elytmi podstatne menej.

jasne, jak A7N8X-X tak i A7N8X-VM/S/400 jsou osazeny kolem patice kvalitnimi kondenzatory rubycon. doma mam dva starsi stroje s asus deskou a zatim zadny problem. jeste bych se vratil na zacatek: nevyskytuje se tu nejaky ochotny vlastnik programatoru EEPROM PLLC? vypada to, ze sam s tim asi nehnu...
rnbw

#15 Příspěvek od rnbw »

Mohol by si napisat aj mesto (najlepsie zaregistrovat sa a napisat to do profilu).
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“