myčka aeg

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Kalos

myčka aeg

#1 Příspěvek od Kalos »

zdravím kluci mám desku z myčky - potřeboval bych poradit co s tím - mám tam vypálený triak z8m a 944 nevím co je příčina a co ovladá - prosím děkuju za rady.
Kalos

#2 Příspěvek od Kalos »

model favorit 6280I Typ 45PTB 04
Rostav

#3 Příspěvek od Rostav »

Když vznikla závada, tak myčka hlásila kód chyby. Podle toho se dá určit co se stalo.
Nepo

#4 Příspěvek od Nepo »

Dvě otázky: 1. Ty triaky jsou dva? 2. Jak jsi přišel na ty názvy? Napiš PNC kód myčky. To je skupina 11 číslic. Pak se dá něco hledat.
Kalos

#5 Příspěvek od Kalos »

ano jsou tam dva smdečkové - to pnc je 911 234 337 01 S-no - 02514468

jedná se o ovladací desku s power tlačítkem v levo a v pravo je nacvaklá deska se zobrazovačem - na té desce nejsou relátka. děkuji moc
Rostav

#6 Příspěvek od Rostav »

Když zjistíš na který konektor a jeho pin vedou vývody těch tyristorů,dá se určit co ovládají. Dá se to i odměřit pokud máš tu myčku a ne jen ten vadý modul. Ta myčka byla vyráběna v r.2000. Stojí za to se s tím mořit?
Opotřebení a průsak u oběhovky s výsledným zkratem by mohl být příčinou zničení toho modulu.
Nepo

#7 Příspěvek od Nepo »

V příloz je schéma zapojení a podle toho je možné zdroj chyby vysledovat. Jestli ty triaky co odešli máš na té desce co je síťové tlačítko, tak je vadná násypka a klapka sušení. Dost nezvyklá kombinace.
Přílohy
Přehled.pdf
(498.29 KiB) Staženo 332 x
kalos

#8 Příspěvek od kalos »

děkuji podívám se nato a pak dám vedet
kalos

#9 Příspěvek od kalos »

zdravim tak je to opravdu vyvod na klapku ventilatorku a mam tam triak Z9M A005 neporadite mi jak ho nahradit jakým - diky
kalos

#10 Příspěvek od kalos »

Tak kluci neporadite mi co tam dat za nahradu? ? nemuzu nikde najit -ani na jakou zatež je atd- je to to smd triak ale jakoby vetší - díky - v te klapce na vzduch je bimetal- a je to ohulené, ale nadobce na tabletku kde je solenoid se mi nezda nic špatného civku jsem zmeril a ok - tak jen ta klapka a ten triak - diky diky předem
Nepo

#11 Příspěvek od Nepo »

Tady jsou parametry toho triaku.
Přílohy
Z01_triak.pdf
(78.95 KiB) Staženo 231 x
Kalos

#12 Příspěvek od Kalos »

Tak kluci vyřešeno - triak + 2 smd odpory na desce + klapka sušení - a je vše ok ! děkuji za rady moc moc.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“