Podle označení co sem opsal Sem ho nikde nenašel.
Ve schématu je psáno napětí B+ má být 145V.(já sem naměřil 135V).Ale je v tom háček.záleží to na typu obrazovky,atd.to je jasné.
Já mám baňku SAMSUNG A68QFZ893X102.ale v tabulce není
viz.příloha
Moderátor: Moderátoři
555 píše:elektrolyty zkontrolovány.Všechny se zdají na měření OK,u všech kapacita sedí i u svitků.studenti nejsou,polovodiče OK.A pořád jakmile připájím trand (ŘKS) a zapnu Telku,tak cykluje zdroj.Opět průraz na C a E..Už to vidím opravdu na VN tráfko.Ale nevím jaké tam mám dát.
Ve schématu je psáno napětí B+ má být 145V.(já sem naměřil 135V).Ale je v tom háček.záleží to na typu obrazovky,atd.to je jasné.
![]()
viz.příloha
555 píše:555 píše:elektrolyty zkontrolovány.Všechny se zdají na měření OK,u všech kapacita sedí i u svitků.studenti nejsou,polovodiče OK.A pořád jakmile připájím trand (ŘKS) a zapnu Telku,tak cykluje zdroj.Opět průraz na C a E..Už to vidím opravdu na VN tráfko.Ale nevím jaké tam mám dát.
![]()
viz.příloha
nikdo už nepomůže?
Killroy píše:Kokun: Honzo tvoje trpělivost je nekonečná a nevyčerpatelná, fakt tě obdivuju....
Že dělá sám je zcela normální, ve dvou se to v téhle branži těžko táhne. A to že ji nechce udělat, tak tomu nevěřím. To vykládej někomu s kým jsi chodil na základku. Beko 22.1 je relativně osahané chassis a servisák s ním nemá problém. Naopak s takovou závadou se dá dorovnat časová ztráta získaná na jiných, mnohem horších šrotech. To by byl sám proti sobě. Problém je jen v tom, že ty jí máš za pár šupů z bazaru a proto je ti líto vyhodit dalších pár stovek za odbornou opravu. Nic jiného v tom nebude.555 píše:U nás je jeden servisák a funguje už přes 20let,ale jak !!sám!! říkal tyhle turecký šroty nespravuje.
Ano každý nějak začínal, ale ne každý opisováním z netu, ale někdo třeba i učením. Což tobě zjevně chybí. Chodil jsem do školy a na školení, nakoupil jsem si vybavení a provozoval praxi. Akorát jsem neopisoval z fóra na netu bez znalostí a s holýma rukama..555 píše:každý jednou začíná!!!!!chtěl bych vidět vás když ste začínal.
555 píše:Za chvilu bude elektronika tak levná,že opraváři nebudou třeba.když něco nepude,tak se to jednoduše zahodí a koupí se nové.
Maskot píše:Uceni je dobra vec jen tohle tady na uceni nevypada,takhle dopadnes jako jisty,ktery vlastnil notes ve kterem mel napsano dne toho a toho delalo to to a bylo to tim a tim.(Tak se rodi i taci radci typu vymen elyty,vertikal,a jine klenoty)Rad padlo dost,Killroy dokonce poradil i jak otestovat to trafo.Na uceni by bylo lepsi zajit do nejake knihovny a pohledat treba ucebnice.No a pak se treba optat na neco co neni jasne.Tim ze Ti nekdo tady ci jinde napise vymen C545 se toho moc naucit neda.Pokud to vsak myslis vazne drzim palce.
555 píše:věřit není třeba.TO JE NA KAŽDÉM.jen říkám pravdu.když to nechce opravovat,tak nechce to je každýho věc.
víc se nepotřebuji s vámi bavit.Já sám osobně si myslím,že televizáci (odborníci) kterých na tomhle foru je strašne moc.A určitě i vy ,,Killroy".Ale až vy tu nebudete tak si myslím že by vám mělo jít o to,aby tu po vás někdo zůstal!!!praxe se získá časem.Za chvilu bude elektronika tak levná,že opraváři nebudou třeba.když něco nepude,tak se to jednoduše zahodí a koupí se nové.a kdybych byl já na vašem místě,(dlouholetá praxe a zkušenosti),tak by mě těšilo,aby se někdo o tohle zajímal!!!!A ne ho shazoval.Je to krásné si něco !!!Sám!!!pro sebe!!!! opravit a mít z toho radost.Nejsem tu registrován od toho,abych něco opisoval!přisel sem se svými znalostmi a s těma sem se ptal na muj problem.rady sem dostal.
že zatím nemám tolik zkušeností,tak za to snad nemůžu!!snažím se získávat.toto zaměření mě baví a furt se učím.A chci se učit!!!!
555 píše:To killroy: U nás je jeden servisák a funguje už přes 20let,ale jak !!sám!! říkal tyhle turecký šroty nespravuje.