FĽAKY PO ROHOCH MONITORU

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jaroslavp

FĽAKY PO ROHOCH MONITORU

#1 Příspěvek od jaroslavp »

Ahojte. Pri neopatrnom pohybe mi spadol zo stola monitor HANSOL 730ED.
Okrem iných chýb sposobených studenákmi, ktoré som spravil mi predsa len jedna zostala!!! POPRI ROHOCH SÚ VIDITEĽNÉ TMAVŠIE FĽAKY (akoby bola zamackaná obrazovka), viditeľné hlavne na svetlom podklade. Myslím že som studenáky prekontroloval poriadne, preto prosím o radu - kde hľadať chybu ? Potešila by aj chéma.

S pozdravom Jaro
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od pajosek2 »

Pokud to není LCD,tak se Ti v tom lepším případě pohly vychylovačka a v tom horším deformevala maska uvnitř obrazovky. Ten první případ je opravitelný s trochou zkušeností a ten druhý je jasně konečná.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
Robosand

#3 Příspěvek od Robosand »

Ešte by mohla byť jedna možnosť, hoci menej pravdepodobná, že nefunguje demagnetizácia (studený spoj v jeho obvode, konektor k cievke, poprípade mechanicky poškodený pozistor). S vyššie uvedeným príspevkom súhlasím.
Robo...
jaroslavp

#4 Příspěvek od jaroslavp »

Nie je to LCD. Demagnrtizácia je OK. Obraz je ináč v pohode a bez deformácie. Mám polemiku, ako definovať tie fľaky. Tie rohy (nie až úplne v rohoch a nie rovnomerne jeden viac - iný menej) sú akoby jemne tieňované. Alebo sa skúste pýtať, možno nájdete lepšie prirovnanie. Napadlo mi, že to odfotím cez PRT SCRN, ale je to nanič. Foťák nemám a cez mobil to tiež stojí za prd. Je to také jemné, že to na obrázku nevidieť.
sasaopravar

#5 Příspěvek od sasaopravar »

Pujč foťak a vyfoť.Hodně monitorů ma obrazovku za sklem,tak mně napada jestli dusledkem padu do toho meziprostoru dostal prach treba.
jaroslavp

#6 Příspěvek od jaroslavp »

sasaopravar píše:Pujč foťak a vyfoť.Hodně monitorů ma obrazovku za sklem,tak mně napada jestli dusledkem padu do toho meziprostoru dostal prach treba.

Prach to nie je !!!
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od otakarv »

jaroslavp píše:Nie je to LCD.Demagnrtizácia je OK. Obraz je ináč v pohode a bez deformácie. Mám polemiku, ako definovať tie fľaky. Tie rohy (nie až úplne v rohoch a nie rovnomerne jeden viac - iný menej) sú akoby jemne tieňované. Alebo sa skúste pýtať, možno nájdete lepšie prirovnanie. Napadlo mi, že to odfotím cez PRT SCRN, ale je to nanič. Foťák nemám a cez mobil to tiež stojí za prd. Je to také jemné, že to na obrázku nevidieť.

Jak jsem Tě správně pochopil,cos napsal,tak "demagnetizace" nemá nic společného s "deformací" obrazu.
Robosand

#8 Příspěvek od Robosand »

jaroslavp píše:Ahojte. Pri neopatrnom pohybe mi spadol zo stola monitor HANSOL 730ED.
Okrem iných chýb sposobených studenákmi, ktoré som spravil mi predsa len jedna zostala!!! POPRI ROHOCH SÚ VIDITEĽNÉ TMAVŠIE FĽAKY (akoby bola zamackaná obrazovka), viditeľné hlavne na svetlom podklade. Myslím že som studenáky prekontroloval poriadne, preto prosím o radu - kde hľadať chybu ? Potešila by aj chéma.

S pozdravom Jaro

No áno. Ale z tohoto jeho prvého príspevku to jasné nebolo.
P.S. Jednoduchšie a lacnejšie je dať dokopy najprv demagnetizáciu ako meniť obrazovku.
Robo...
Robosand

#9 Příspěvek od Robosand »

To otakarv: Nejako sa asi nechápeme. Píše, že má v obraze fľaky, takže demagnetizácia, alebo po páde poškodená obrazovka - čo už neopraví. Inú závadu tu nevidím.
Robo...
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od otakarv »

To Robosand:Já jsem to pochopil tak,že si myslí že demagnetizace způsobuje deformaci obrazu.Čtu příspěvky a v nich se najde ledacos od přispěvatelů. :wink: Tak jsem reagoval jak sem reagoval. :nevim:
Mohou nastat jak jedna situace,tak i ta druhá,deformace masky a k ní se přikláním na 99,9%.
Robosand

#12 Příspěvek od Robosand »

Sedí vec... :wink:
Robo...
jaroslavp

#13 Příspěvek od jaroslavp »

otakarv píše:
jaroslavp píše:Nie je to LCD.Demagnrtizácia je OK. Obraz je ináč v pohode a bez deformácie. Mám polemiku, ako definovať tie fľaky. Tie rohy (nie až úplne v rohoch a nie rovnomerne jeden viac - iný menej) sú akoby jemne tieňované. Alebo sa skúste pýtať, možno nájdete lepšie prirovnanie. Napadlo mi, že to odfotím cez PRT SCRN, ale je to nanič. Foťák nemám a cez mobil to tiež stojí za prd. Je to také jemné, že to na obrázku nevidieť.

Jak jsem Tě správně pochopil,cos napsal,tak "demagnetizace" nemá nic společného s "deformací" obrazu.

Vety (Nie je to LCD.Demagnrtizácia je OK. Obraz je ináč v pohode a bez deformácie.) sú 3 vety nezávislé na sebe. Prvé dve sú odpovede na predošlé príspevky.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od otakarv »

Tak je to fajň,hlavně že jsme si to v klidu vysvětlili. :D
jaroslavp

#15 Příspěvek od jaroslavp »

Inak k deformácii masky sa prikláňam aj ja, len ma zaráža, že tie fľaky sú skoro na rovnakej pozícii, čo sa týka vzdialenosti od rohov, len inej veľkosti a intenzity. Sú to vlastne len veľmi slabučké machuľky, ktoré pri pozeraní na monitor ani tak veľmi nevadia.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“