Česká pošta

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Crifodo

#16 Příspěvek od Crifodo »

GS24B taky nevypadá že by ji Česká pošta rozhodila. Dát ten polystyren ještě do molitanové krychle, skoro bych se nebál pádové zkoušky :roll:
Přílohy
GS.JPG
(53.19 KiB) Staženo 81 x
workhard
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od workhard »

Dnes mi přivezli DPD počítač a vcelku, pamatuju si,že jednou s ČP byl case na hadry a paměti vypadlý ze slotů 8O
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
BOBOBO

#18 Příspěvek od BOBOBO »

Mám osobní zkušenost , že poplatky u nás na poště jsou vždy vyšší než v Rychnově . A jinak názor té za přepážkou je stálý , co byste to posílal jako dopis , to pak musí pošťačka donést až na místo ! Dost jsem s ní bojoval , ale už ví , že když se mi to nebude líbit , tak se ozvu . Trochu se zlepšilo a co se rychlosti týče , tak jsem spokojen . U nás poštu rozváží takový mladý kluk a ten ví kde pracuju , tak mi balíky vozí přímo do práce , tak si je hodím do auta a jsem spokojen . Instruoval jsem ho , ať to podepisuje , tak se navzájem nezdržujeme .
Crifodo

#19 Příspěvek od Crifodo »

BOBOBO píše: názor té za přepážkou je stálý , co byste to posílal jako dopis , to pak musí pošťačka donést až na místo ! .

Ta dobrá žena směřuje k ideálu, kdy dostaneš vyrozumění že na podací poště máš balík, zaplatíš stovku a můžeš si tam pro něj přijet :twisted:
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od zdenoeddie »

RadekB píše:No, ono je to tak asi vsade stejny - jednou me PPL privezla balik s UPSkou, na krabici stopa po bote celkem slusne velikosti, krabice promackla, UPCka nastesti OK. Paraboly pres PPL radeji neposilam a snazim se aby je neposilali ani me, protoze to co obcas doslo melo k parabole hooodne daleko.
Na druhe strane zase pred par mesici jsme posilal pres ceskou postu dva baliky - jednu dobirku a na jinou adresu opraveny sat.prijimac (v zaruce). Samozrejme opraveny prijimac na zaruku prisel na dobirku a dobirka sla zadarmo. Zenska na poste spatne nalepila stitky. Ale pokud je balik dobre zabaleny, nemam s postou problemy. S PPL je to casto horsi.
Na druhe strane je to vsade stejne , na jedne slovenske strance :
http://satservis.sk/servis/viewpage.php?page_id=7
(bod 1/, prvni veta :)

bod c.2 tiez neni na zahodenie :lol: geroji z internetu :lol: :lol:
rnbw

#21 Příspěvek od rnbw »

Tiez som sa na tom celkom dobre pobavil. Hlavne ked vidim niektore prispevky na tomto fore.
keemo

#22 Příspěvek od keemo »

Tiez sa pridam....s ceskou postou zatial len negativne skusenosti...kamaratovi by boli v minulosti schopni "stopit" zlatu mincu,ja som si od otca z BA daval posielat kopie vysvedceni kvoli praci-posta cez leto-nejaky stupidny brigadnik,co asi nevie citat-bolo to poslane expres v pondelok,do piatku nic neprislo tak sme cez vikend sli vlakom domov do BA pre originaly a po vikende mi tatko vola ze sa to vratilo naspat-s otaznikom pri adrese,v piatok ze to bolo v prahe a v pondelok sa to vratilo spat...velmi zajimave ze cesta BA-PHA trvala 5 dni pracovnych,a vratenie zasielky jeden vikend...cely tento spas nas stal 1500 korun....niekoho by som v tej chvili zabil...dalej sme vyaukcili nejake veci...samozrejme ze veci boli 4 dni na poste kym nam ten 🤐 hodil listok do schranky-ze nevedel precitat meno...boli sme tam tak sa pytam ci tam nemam nic na svoje meno-nie nemate...o par dni mi prisla OPAKOVANA vyzva k vyzdvihnutiu zasielky,pritom pred tym nijaky listok na moje meno nebol...to uz sme nasrati volali na postu ze co to ma znamenat,nech si laskavo v tom svojom bordeli urobia poriadok...Neorganizovany Bordel je to...nie posta.
rnbw

#23 Příspěvek od rnbw »

Mne sa zase paci, ze mas na poste 6 okienok, ale zasielky si mozes vybrat len pri jednom. Takze su tam dve volne okienka na listy a pri balikovom je rad az po dvere.
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od zdenoeddie »

rnbw píše:Mne sa zase paci, ze mas na poste 6 okienok, ale zasielky si mozes vybrat len pri jednom. Takze su tam dve volne okienka na listy a pri balikovom je rad az po dvere.

zeby si hovoril o Velkej poste v Presove :?: :lol:
rnbw

#25 Příspěvek od rnbw »

Nie, hovorim o dvoch postach v Bratislave, na ktorych som mal tu cest stat v tom rade. Ale zjavne je to vsade rovnako :D
zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od zdenoeddie »

rnbw píše:Ale zjavne je to vsade rovnako :D

tak :lol:
petrfilipi

#27 Příspěvek od petrfilipi »

Já jsem se přes Českou poštu rozhodl poslat peníze za vydražený předmět do Polska. Takže jsem si sehnal poukázku Z/A (ona se tedy jmenuje jinak (něco jako FTP1)) a snažil jsem se najít přepočítávací kurz CZK/PLN. Na webu to nemají, na poště mi paní řekla že se to přepočítává podle kurzu ČNB. Tak jsem to přepočítal, přidal 10%, a za 90 Kč poslal. Za týden se ozval adresát z Polska, že mu přišlo nějak málo peněz, že mu chybí 20 zlotých. Tak jsem prostým vydělením zjistil, že kurz pro převod byl 6,8 Kč/PLN, v ČNB bylo 6,1 Kč/PLN. Takže už jsem byl chytřejší a za dalších 90 Kč jsem poslal 30 zlotých (raději jsem jeden zlotý počítal za 7 Kč). Zavolal jsem na informace a tam mi paní s klidem řekla, že se to přepočítává přes americký dolar, takže si mám zjistit kurz CZK/USD a USD/PLN. Ona že mi to neřekne. Fakt super služba.
Do USA používám PayPal a je to super, bohužel tady se moc nepoužívá (vyjímkou byla jedna drogerie v Praze, kupoval jsem tam něco proti červotočům, to ja pak zaplacené raz dva).
Petr
petrfilipi

#28 Příspěvek od petrfilipi »

Já jsem se přes Českou poštu rozhodl poslat peníze za vydražený předmět do Polska. Takže jsem si sehnal poukázku Z/A (ona se tedy jmenuje jinak (něco jako FTP1)) a snažil jsem se najít přepočítávací kurz CZK/PLN. Na webu to nemají, na poště mi paní řekla že se to přepočítává podle kurzu ČNB. Tak jsem to přepočítal, přidal 10%, a za 90 Kč poslal. Za týden se ozval adresát z Polska, že mu přišlo nějak málo peněz, že mu chybí 20 zlotých. Tak jsem prostým vydělením zjistil, že kurz pro převod byl 6,8 Kč/PLN, v ČNB bylo 6,1 Kč/PLN. Takže už jsem byl chytřejší a za dalších 90 Kč jsem poslal 30 zlotých (raději jsem jeden zlotý počítal za 7 Kč). Zavolal jsem na informace a tam mi paní s klidem řekla, že se to přepočítává přes americký dolar, takže si mám zjistit kurz CZK/USD a USD/PLN. Ona že mi to neřekne. Fakt super služba.
Do USA používám PayPal a je to super, bohužel tady se moc nepoužívá (vyjímkou byla jedna drogerie v Praze, kupoval jsem tam něco proti červotočům, to ja pak zaplacené raz dva).
Petr
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od jjilek »

PayPal nějak jde přes m-bank. Zatím jsem přečetl popis, ale dál jsem to nezkoumal. Má s tím někdo zkušenosti?
Také jsem požadoval poslat peníze přes čs počtu poukázkou A na účet (je to levnější). Už to nedělám, odesilatel musí vypsat nejen číslo účtu ale i majitele a to by se mohlo v dnešní době snadno zneužít. Obrátil jsem se na úřad pro ochranu osobních údajů, ale nepochodil jsem: pošta to může chtít i když jménoi k číslu účtu je jí na ?
petrfilipi

#30 Příspěvek od petrfilipi »

Myslím si, že PayPal a MBank spolu nemají nic společného. Mám účet u PayPalu a k němu jsem si připojil svoji kreditní (nebo jaká to je) kartu. Neexistuje žádná spojitost PayPalu a nějaké konkrétní banky.
Jinak spojení jména, bydliště a čísla účtu je, řekl bych, každému k ničemu, každá aukce na Aukru končí sdělením adresy prodávajícího a pak zasláním jeho čísla účtu jako adresáta peněz.
Možná jsem měl při posílání peněz do ciziny zkusit poslat peníze přes banku, v mém případě Českou spořitelnu. Základem takového převodu by měla být finální částky v cizí měně, na poště jsem skládal české koruny a pak se to nějak přepočítalo a výsledek byl, že jsem to musel poslat dvakrát. Kdybych poslal 180 zlotých a z účtu by se mi odečetlo 170x7 Kč, bylo by to mnohem lepší. Takhle funguje např. zmiňovaný PayPal.

Petr
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“