Česká pošta
Moderátor: Moderátoři
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
RadekB píše:No, ono je to tak asi vsade stejny - jednou me PPL privezla balik s UPSkou, na krabici stopa po bote celkem slusne velikosti, krabice promackla, UPCka nastesti OK. Paraboly pres PPL radeji neposilam a snazim se aby je neposilali ani me, protoze to co obcas doslo melo k parabole hooodne daleko.
Na druhe strane zase pred par mesici jsme posilal pres ceskou postu dva baliky - jednu dobirku a na jinou adresu opraveny sat.prijimac (v zaruce). Samozrejme opraveny prijimac na zaruku prisel na dobirku a dobirka sla zadarmo. Zenska na poste spatne nalepila stitky. Ale pokud je balik dobre zabaleny, nemam s postou problemy. S PPL je to casto horsi.
Na druhe strane je to vsade stejne , na jedne slovenske strance :
http://satservis.sk/servis/viewpage.php?page_id=7
(bod 1/, prvni veta
bod c.2 tiez neni na zahodenie
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
-
petrfilipi
Do USA používám PayPal a je to super, bohužel tady se moc nepoužívá (vyjímkou byla jedna drogerie v Praze, kupoval jsem tam něco proti červotočům, to ja pak zaplacené raz dva).
Petr
-
petrfilipi
Do USA používám PayPal a je to super, bohužel tady se moc nepoužívá (vyjímkou byla jedna drogerie v Praze, kupoval jsem tam něco proti červotočům, to ja pak zaplacené raz dva).
Petr
Také jsem požadoval poslat peníze přes čs počtu poukázkou A na účet (je to levnější). Už to nedělám, odesilatel musí vypsat nejen číslo účtu ale i majitele a to by se mohlo v dnešní době snadno zneužít. Obrátil jsem se na úřad pro ochranu osobních údajů, ale nepochodil jsem: pošta to může chtít i když jménoi k číslu účtu je jí na ?
-
petrfilipi
Jinak spojení jména, bydliště a čísla účtu je, řekl bych, každému k ničemu, každá aukce na Aukru končí sdělením adresy prodávajícího a pak zasláním jeho čísla účtu jako adresáta peněz.
Možná jsem měl při posílání peněz do ciziny zkusit poslat peníze přes banku, v mém případě Českou spořitelnu. Základem takového převodu by měla být finální částky v cizí měně, na poště jsem skládal české koruny a pak se to nějak přepočítalo a výsledek byl, že jsem to musel poslat dvakrát. Kdybych poslal 180 zlotých a z účtu by se mi odečetlo 170x7 Kč, bylo by to mnohem lepší. Takhle funguje např. zmiňovaný PayPal.
Petr