Já jsem psal, že nevím jakou máš TV, já mám jakou druhou Thomson 100Hz a mám to propojené také přes scart a v TV nastavno na RGB a takto to funguje.joza píše:To jsem moc nepochopil. Když vypnu STB tak na telce mam-bez signálu-, ale nevypnese.Mam je propojené přes scart
stráta signálu na set to boxu
Moderátor: Moderátoři
Nevím sice jakej efekt by mělo vypínání do STB když zdroj jede stejně stále. Snad menší spotřeba. Ale, měřil jsem to a při provozu 8W, ve stby 6W. A jedna rada, někdy nad zlato, co kond ve zdroji? ne nejsem 🤐, četl jsem to ale já myslím ve zdroji napáječe ant. zesilovače, pokd máš zesilovač. Při analogu jsou ty dva pruhy v obraze vidět ale digitál? kostičkuje, vypadává.BIPOLAR píše:To jsi celé 2 roky a něco tyto STB nevypínal DO do "stanby" ?joza píše:BIPOLAR píše:Davidus a Kokun, můžete ještě přesvědčivě vysvětlit jak může kterýkoliv výrobce, určit s přesností 1 týdne, kdy jeho vyrobený přístroj "šlusne" ? Je přece jasné, že každý uživatel např. STB používá inviduálně. Někdo jen půl hodiny denně a jiný třeba 14h denně. Přikláněl bych se spíše k tomu, že se jedná o náhodu a že jsou opravitelné.
Jestli by to byla pravda tak by to počítalo dobu provozu ze sítě, oba dva byly zaplé nonstop v síti. Ten jeden jsem koupil asi o týden později. Tak bych tomu i věřil.![]()
![]()
joza píše:A jaký STB doporučíš?
zadny, protoze to stejne nema cenu. Kazdy jde jen po nizke cene jak slipka po flusu, kvalita nikoho nezajima a tudiz se vytraci z trhu. Mam dodavat 20boxu na jednu bytovku, mam tu poslednich 24 ks jednoho, za ktery dam ruku do ohne, ale z toho, co je dneska na trhu ? Hmmm, fakt nevim........
BIPOLAR píše:Davidus a Kokun, můžete ještě přesvědčivě vysvětlit jak může kterýkoliv výrobce, určit s přesností 1 týdne, kdy jeho vyrobený přístroj "šlusne" ? Je přece jasné, že každý uživatel např. STB používá inviduálně. Někdo jen půl hodiny denně a jiný třeba 14h denně. Přikláněl bych se spíše k tomu, že se jedná o náhodu a že jsou opravitelné.
Samozřejmě, že všechno je opravitelné. (Tak jako všechny houby jsou jedlé - bohužel, některé jen jednou
Efekt vypínání do "stanby" je ten, že nejsou zatěžovány elyty na sekundární straně a v impulsním zdroji je pod napětim jen elyt vyhlazující usměrnené síťové napětími-ro píše:Nevím sice jakej efekt by mělo vypínání do STB když zdroj jede stejně stále. Snad menší spotřeba. Ale, měřil jsem to a při provozu 8W, ve stby 6W. A jedna rada, někdy nad zlato, co kond ve zdroji? ne nejsem 🤐, četl jsem to ale já myslím ve zdroji napáječe ant. zesilovače, pokd máš zesilovač. Při analogu jsou ty dva pruhy v obraze vidět ale digitál? kostičkuje, vypadává.BIPOLAR píše:To jsi celé 2 roky a něco tyto STB nevypínal DO do "stanby" ?joza píše:BIPOLAR píše:Davidus a Kokun, můžete ještě přesvědčivě vysvětlit jak může kterýkoliv výrobce, určit s přesností 1 týdne, kdy jeho vyrobený přístroj "šlusne" ? Je přece jasné, že každý uživatel např. STB používá inviduálně. Někdo jen půl hodiny denně a jiný třeba 14h denně. Přikláněl bych se spíše k tomu, že se jedná o náhodu a že jsou opravitelné.
Jestli by to byla pravda tak by to počítalo dobu provozu ze sítě, oba dva byly zaplé nonstop v síti. Ten jeden jsem koupil asi o týden později. Tak bych tomu i věřil.![]()
![]()
BIPOLAR píše: Efekt vypínání do "stanby" je ten, že nejsou zatěžovány elyty na sekundární straně a v impulsním zdroji je pod napětim jen elyt vyhlazující usměrnené síťové napětí
To je tak trochu blbost, ne? Zdroj ti jede nonstop. Myslis ze ten DO prijimac na STB pracuje zadarmo alebo co?
A taky bych sa priklonil k vadnemu tuneru /ono sa ani moc neni co divit ked pracoval nonstop 2 roky/.
A s tím stanby-po vyp. DO ovládáním se odepne od napájení tuner a malá část elektroniky ale řídící část a vše okolo něj je pod stálým napětí.Při provozu má odběr 13W a při stanby 6W.