Zbastleni AUXu u RADIO MAGNETOFONOVEHO dvojcete..
Moderátor: Moderátoři
- Gabca
- Kontaktovat uživatele:
Zbastleni AUXu u RADIO MAGNETOFONOVEHO dvojcete..
Resim takovej problem.Schrastil jsem Radio LCE 901.
Klasicky RADIOMAGNETOFON s dvema kazetovejma mechanikama.
BOhuzel kazetovy mechaniky sou fuc.Tak bych chtel nekde na desce na bastlit vstup na discmana.Vyuzit zesiku toho radia a normalne pouzivat AM/FM TUNER.To vyresit asi nakym prepinanim.ALe bohuzel nevim kde se chytit na ty desce.Zrejme se tam bude muset prepinat mezi TUNEREM a asi TAPE,ale mechaniky jsou uz pryc.
Na desce zbyla jen 7 pinova zdirka(asi od ty mechaniky)
A pak 2x zdirka 3pinova.
Tak kam se mam pichnout a co spojit abych to jako prepnul na kazetu.Prepnul NF signal do zesiku.Diky za rady.
Ten sedmipinový konektor je ti na nic - tam vedly hlavy.
Ale k přepínači RADIO-TAPE vedou od dlouhého přepínače signály z kazeťáku.
Protože plošňáky dělal pokaždé někdo jiný a jinak, nic bližšího ti neporadím.
- Gabca
- Kontaktovat uživatele:
Tak uz se snad zadarilo.
Akorat se mi zda ze se ten integr.koncak dost hreje.Je tam LA4550
5Y7
bez chladiciho plech na vrch.Jen to chladej pres tlustsi plechovy GND vyvody na plosnak-GMD ma vetsi cesticky.
Tak to zatim ani nezadelavam a mam to jen tak spichnuty a testuju to na stole v zatezi.Uvidim jak to dopadne jestli treba odejde.
Jinak sem kokal a v GESU se nech a asi za 37,- koupit novej
Tot vse.Este se pochlubim estli to vydrzel...
No tak z tohle jsem nepochopil už vůbec (možná je to můj problém) ale o předzesilovači jsem se vyjádřil a přepínat sinál musí protože by se mu jinak míchal s rádiem. Nebo já nevím jak jsi to myslel.pole píše:Ja by som na prepinanie Tape/Radio pouzil jen s tych konektorou 2pinovy co ovladala mechanika. Prpipojis tam vypinac ten sluzi na zapinanie vstupu... A Linkovy vstup úripojis pred Volume potenciometer pripadne pred korekcie ak tam dake su. Pripojit to priamo na predzosik pre hlavy je blbost. Bude to skreslovat a podobne....
Ale tak jako tak ten přepínač RADIO/TAPE(OFF) je tam, je potřeba, a nekomplikoval bych to.
Jestli na tom švábu udržíš prst a hraje, o nic nejde, má tak špatný odvod tepla, že mu nezbývá, než ten odvod energie dohnat teplotou.
- Gabca
- Kontaktovat uživatele:
Jak to zatim dopadlo.......
Diky moc vsem za rady........
- Gabca
- Kontaktovat uživatele:
haaaahhhha
ViPali píše:Prilep sekundovým lepidlom na integráč chladič, určite "bude rad"
Dobry asi budes velkej sprimar vid.............
Ale můžeš přilepit chladič i shora. Vteřiňákem to sice jde, ale je to další vrstvička špatně vedoucí teplo. Lepší je na to Belzona nebo Lepox Metal.
Přesto tvrdím: jestli to hraje a žádný šváb ti v tom ještě neodešel, znamená to, že to tak můžeš nechat. Do nejméně 105 stupňů na povrchu se nic neděje.
Je isté, že tieto rádia sa navrhujú tak, aby po určitej (presne garanciou stanovenej) dobe odišli a bolo ich treba buď opraviť, alebo kúpiť nové. Preto ak chceš predĺžiť životnosť, musíš chladiť, alebo zmenšiť záťaž 4Ohm repro nahradiť
Ten chladič, dá sa aj konzervový plech - pásky (dobre sa pájkuje) pripájať na chladiace krídelká.
http://www.datasheetarchive.com/search. ... tDS=Starts
Z toho vyplývá, že při teplotě okolí do +30 stupňů se koncák uchladí přes ty plošňáky ještě při napájecím napětí 9V, pokud jede do 4 ohmů.
Stejně nejvíc topí při zhruba poloviční amplitudě, t.j. při čtvrtinovém výkonu (asi 0,5W). To už určitě dlouho přežívá. Tak to neřeš.