TS 4239U - Domaci upravy?

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PixelOrgy

#16 Příspěvek od PixelOrgy »

Ano., trafo je v naprostem poradku, bordel dela nejspis potenciometr nastaveni kontrastu, pri hybani s nim obcas problikla obrazovka. DY86 zhavila celou dobu, jen to nebylo videt :oops:
Jinak ta odchylka namerenych hodnot proti schematu je dost velka. Podminky mereni (jas na min, kontrast na max) jsem samozrejme dodrzel.
Podivam se na to hned jak se vratim z prace. Jeste me ceka oprava zdroje v Manes color...to bude zabava :-)
PixelOrgy

#17 Příspěvek od PixelOrgy »

Nemate nekdo nahodou nejakej osvedcenej zpusob jak vycistit ty tahovy potenciometry? Problem je definitivne v nich...ta vodiva draha je dost zcernala...a pri jejich urcite konstelaci tv funguje...

EDIT: Respektive, nemel by nekdo nahodou ten "panel" s trema tahovyma potakama pro 4245U salermo? (25k/G hlas., 500/N kontr., 1M/N jas) diky. Idealne nekdo z brna, at se nemusi resit posta.
masar

#18 Příspěvek od masar »

PixelOrgy píše:...Jinak ta odchylka namerenych hodnot proti schematu je dost velka. Podminky mereni (jas na min, kontrast na max) jsem samozrejme dodrzel...

S těmi odchylkami si nedělej starosti. Tebou naměřené hodnoty svědčí o dobrém stavu budícího i koncového stupně a dostatečné velikosti zpětného běhu. Vždycky platilo, že čím větší -Ug1 PL504 (při správném hor. rozměru), tím lépe. :wink:
PixelOrgy

#19 Příspěvek od PixelOrgy »

V budicim i koncovem stupni jsem nahradil puvodni eektronky novymi (resp nepouzitymi :-) ) Mel jsem prvne podezreni na jejich slabou emisi. Jinak potenciometry pro jas a kontrast jsem prozatim nahradil pevnym odporovym delicem a tv chodi jak nova. Ted se vrhnu na Balaton TF673 :-)
Diky vsem za rady ;-)
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“