TV MTC IC-38X

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
555

#16 Příspěvek od 555 »

otakarv píše:Když si nevíš rady s demagnetizační cívkou,tak jednoduše použij provizorně trafopáječku.I s tou se to dá postupně odmagnetizovat.
Postup je zcela jednoduchý,zmáčkneš vypínač,přiblížiš k těm flekům a krouživými pohyby(samozřejmně stále se zapnutou trafopájkou)budeš kroužit nad těmi fleky.Postupně budeš páječku od obrazovky oddalovat a v dostatečné vzdálenosti páječku vypneš.Zkontroluješ výsledek,jak tam nějaké fleky ještě zůstaly,můžeš to všechno zopakovat. :wink:

díky za pomoc,ale trafopájkou jsem to již zkoušel ale bez výsledku.Pořád stejné.
fero7

#17 Příspěvek od fero7 »

Podla mna tam ziadny problem nie je. A s trafopajkou to iba nevies.
555

#18 Příspěvek od 555 »

tak jsem zkoušel demagnetizaci i externí cívku.Návod na ni mi poradil uživatel kokun.Tím mu tímto vřele děkuji.Ale stále nic.beze změn.
kokun

#19 Příspěvek od kokun »

fero7 píše:Tie fialove fleky v obraze vznikli prave vtedy ked Ti to sused priniesol.

Tak nezbývá, než vyzpovídat souseda - buďto tam to zbarvení bylo už předtím, anebo "s tím třísknul" při tom stěhování (my ti toho policajta bohužel dělat nebudeme) - v tom případě "nevratně" obrazovka v (_._) :roll: :cry: :cry:
Honza - kokúň

#20 Příspěvek od fero7 »

To nevyzera na masku.
A tie fleky prave pri prenose nie su ziadnou novinkou! Stava sa to bezne.
Nie z dovodu narazu!
Daj fotky v akom stave je to teraz.
Alebo urob video ako si to robil.
Alebo nech to urobi niekto kto ma s tym skusenosti.
Dovtedy nebudes mat istotu
kokun

#21 Příspěvek od kokun »

Nevím, proč taky fotí "zrnitou" obrazovku a nedá foto s obrazem - předpokládám, že generátor nemá, aby tam hodil třeba jen některou barvu :roll:
Honza - kokúň

#22 Příspěvek od masar »

kokun píše:Nevím, proč taky fotí "zrnitou" obrazovku a nedá foto s obrazem - předpokládám, že generátor nemá, aby tam hodil třeba jen některou barvu :roll:

Místo generátoru snad stačí CD-čko v DVD-playeru s vypáleným kontrolním obrazcem. :wink:
555

#23 Příspěvek od 555 »

omlouvám se,ale nestačil sem dát sem fotky obrazu v jiné podobě než zrnění.Generátor sice nemám,ale na CD mám vypálené zkušební obrazce v podobě obrázků a přes dvd je zobrazuji na TV.Soused si tu TV už odnesl.Sám řekl,že jak mu blbnul ten zvuk,tak že do té TV třískal a kopal a jednou že mu spadla na zem a že potom se objevili ty fleky.Takže bych řekl že už není co odmagnetovávat :roll: Řekl mi tedy ještě to,že jak mu ta TV spadla na zem takže párkrát se mu při sledování stávalo,že se vypnula do ST.by a z tohoto stavu šla zase normálně zapnout a pak se zase vypnula a tak.Ale to si myslím se vyřešilo tím propájením ŘKS (bylo tam pár studeňáku a v jednom spoji trhlina) .měl jsem ji u sebe zapnutou ,,V tahu" 2 dny od rána do večera a nic takového to neudělalo.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od otakarv »

555 píše:Sám řekl,že jak mu blbnul ten zvuk,tak že do té TV třískal a kopal a jednou že mu spadla na zem a že potom se objevili ty fleky.

Celkem slušný nervák,ten Tvůj soused,takový roztomilý antoušek. :D :opravar:
555

#25 Příspěvek od 555 »

:D von říkal že když nešel zvuk regulovat na panelu TV tak že ho to prostě štvalo že zapl telku a zvuk z repro hrál ,,naplno" a nešel nijak snížit tlačítkama tak ho snižoval takhle. :D.bylo to taky vidět na studeňácích :lol:a celkově na DPS :( :lol:
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“