Sháním knihu "Věrný zvuk"

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Honza_dy

#16 Příspěvek od Honza_dy »

mc-vlada píše:
Prosím Vás, vy si ze mě děláte srandu, nebo mě jen zkoušíte. !!!!PŘECE O KNIHU!!! Nezlobte se na mě, ale to je hodně hloupá otázka, když si přečtete téma diskuse. Ale už ji nechci. Nejen tady jsem se setkal s dost velkou neochotou až škodolibostí vlastníků originálu či kopie. Díky moc, už ji mám objednanou v knihovně. A kdo ji máte a jste neochotní, tak si ji užijte třeba na ní spěte, já se k ní dostanu tak jako tak, a nakonec mají pravdu někteří diskutující, alespoň neporuším žádná autorská práva a budu mít dobrý pocit.

Srandu si rozhodně nedělám, občas dotyčný shání knihu třeba jen kvůli jednomu schematu, nebo kapitole. V tomto případě bych byl ochoten ji na počkání oskenovat. Sken celé knihy vyžaduje čas, který momentálně nemám jak jsem již psal výše. Vzhledem k tomu, že se tady vyskytlo dost zájemců tak se budu snažit ji postupně převést do el. podoby a poskytnou ji ostatním.
Vaše reakce viz. citace by si žádala jinou odpověď, ale vzhledem k tomu, že tady na fóru operují i zástupci něžného pohlaví nebudu zbytečně sprostý.
mc-vlada

#17 Příspěvek od mc-vlada »

Nevidím sebemenší důvod ke sprosté odpovědi, já jsem se taky nevyjadřoval sprostě, jen jsem vyjádřil svůj názor, a Vaše ani jiné reakce nezmění nic na tom, že za zhruba půl roku, co jsem knihu sháněl, jsem se stkal jen a jen s neochotou, ale jak jsem psal, už jsem vše vyřešil, je pro mě dost ponižující prosit a škemrat, někomu to ale zřejmě dělá dobře (tím však nemyslím konkrétně "Honza_dy") A prosím Vás ještě k té reakci, nejsem ženská, tak že když napíšu, že sháním knihu, tak sháním knihu. Kdybych sháněl článek nebo schéma, napíšu konkrétní článek nebo schéma. Jestli jsem se někoho ze slušných dotkl, tak se omlouvám, ale prostě mám takovou zkušenost.
Andrea

#18 Příspěvek od Andrea »

mc-vlada píše:Nevidím sebemenší důvod ke sprosté odpovědi, já jsem se taky nevyjadřoval sprostě, jen jsem vyjádřil svůj názor, a Vaše ani jiné reakce nezmění nic na tom, že za zhruba půl roku, co jsem knihu sháněl, jsem se stkal jen a jen s neochotou, ale jak jsem psal, už jsem vše vyřešil, je pro mě dost ponižující prosit a škemrat, někomu to ale zřejmě dělá dobře (tím však nemyslím konkrétně "Honza_dy") A prosím Vás ještě k té reakci, nejsem ženská, tak že když napíšu, že sháním knihu, tak sháním knihu. Kdybych sháněl článek nebo schéma, napíšu konkrétní článek nebo schéma. Jestli jsem se někoho ze slušných dotkl, tak se omlouvám, ale prostě mám takovou zkušenost.

A proč se tu navážíte do ženských, máte s místníma nějakou špatnou zkušenost?
mc-vlada

#19 Příspěvek od mc-vlada »

Do nikoho se nenavážím a tímto se všem vztahovačným omlouvám. Je však známo, a to není ze mě, ale ze života a od lidí zabývajících se problematikou lidského myšlení, že když žena řekne, že chce podrbat na zádech, tak s největší pravděpodobností chce něco jiného. Z toho jsem vycházel a přirovnání považoval za vtip. Tak že ještě jednou se zvláště omlouvám všem těm, kteří vtip nepochopili a v mém příspěvku pouze hledali důvod k útoku.
Zkušenost mám ze všech diskusních fór s určitou neochotou, nikoli poradit, i když Vás u toho leckdy někdo zesměšní (a teť nemyslím konkrétně toto fórum, takovou zkušenost opravdu nemám) ale pokud žádáte něco, co vyžaduje víc, než jen odpověď, pak je to z ochotou poněkud slabší. Jen tak pro zajímavost, nedávno jsem skenoval "Transformátory a cívky", cca 400 stran na velké kopírce v práci a trvalo mi to půl hodiny. Já jsem ochoten půl hodiny pro druhé objetovat. A co Vy ?
Naposledy upravil(a) mc-vlada dne 27 čer 2009, 17:25, celkem upraveno 1 x.
Andrea

#20 Příspěvek od Andrea »

No mě ty vaše příspěvky moc vtipné nepřišly, smajlík taky žádný :nevim:
mc-vlada

#21 Příspěvek od mc-vlada »

Pak zřejmě patříte mezi ty, kterým jsem se omlouval, a činím to tedy ještě jednou.
Smajlíky a podobné hlouposti nepoužívám z principu.
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od CZJKP1 »

5 tý mám zájem o tu knihu:-)
dehtak

#23 Příspěvek od dehtak »

ja tu knihu mam , takze kdo mate zajem napiste mi na admin[zavinac]tubeguitaramp.de a ja mu ji poslu.
Hill
Administrátor

#24 Příspěvek od Hill »

Zaujalo mě to skenování na velké kopírce v práci: asi v Brandýse sídlí jedna z posledních firem, kde lze obsadit kopírku na půl hodiny a ještě něčím soukromým, aniž by do toho někdo jiný strkal nos. Navrch jedna stránka za 4,5s, to je rychlost přímo ďábelská. Z té pracovní doby muselo ubýt výrazně víc.
Daleko častější je skenování doma po volných chvílích. Těch chvil je stále méně a skener rychleji makat nebude a nebude....
Naposledy upravil(a) Hill dne 04 zář 2009, 21:14, celkem upraveno 1 x.
Crifodo

#25 Příspěvek od Crifodo »

Skenování jaksi ztrácí na významu s možností digitálních fotek, nějaké ty přednosti to snad má při požadavku geometrické přesnosti a rovnoměrnosti osvitu, což se u digi fotoaparátu dá taky ale je to přece jen honička.
U reprodukování stránek knih to není prvořadý požadavek, ostatně vazba stejně kvůli hřbetu skenování nezvýhodní před foťákem. A rychlost fotografování je proti skeneru bezkonkurenční.
Vakuum

#26 Příspěvek od Vakuum »

Mám dvě, jednu klidně prodám ...... ale komu?
mc-vlada

#27 Příspěvek od mc-vlada »

Hill píše:Zaujalo mě to skenování na velké kopírce v práci: asi v Brandýse sídlí jedna z posledních firem, kde lze obsadit kopírku na půl hodiny a ještě něčím soukromým, aniž by do toho někdo jiný strkal nos. Navrch jedna stránka za 4,5s, to je rychlost přímo ďábelská. Z té pracovní doby muselo ubýt výrazně víc.
Daleko častější je skenování doma po volných chvílích. Těch chvil je stále méně a skener rychleji makat nebude a nebude....

Tak jsem asi vyjímka. Kopírka se scanerem SHARP AR-M 256 PCL6, za půl hoďky oskenované, samozřejmě 2 strany na list A4. Není problém zůstat o chvíli déle v práci nebo přijít ráno dřív (píchačky nemáme) a majitelé společnosti jsou k drobným soukromým aktivitám částečně tolerantní. Doma na trojkombinaci HP by to byla asi jiná šichta. Jinak znovu po několikáté opakuji nejlepší řešení - navštívit knihovnu, přihlásit se a v rámci meziknihovního vypůjčení záskat takřka cokoli a uděláte co dočinění i autorským právům (i když kopie pro vlastní potřebu ????). Po zkušenostech se sháněním literatury a ochoty druhých také zásadně nesdílím, do knihovny trefí každý. Už jsem přečetl Věrný zvuk od Lukeše, Výstupní transformátory od Slezáka a nyní mám objednané Jakostní nízkofrekvenční zesilovače od Šipovského, už se těším.(Tím samozřejmě nechci říct, že všemu po přečtení rozumím, je to na delší studium). Forma vypůjčení v knihovně je také podstatně levnější, kromě věnovaného času. Meziknihovní vypůjčení na 30 dni stojí 30 Kč, zatímco např věrný zvuk dnes vykukové prodávají běžně za 350 Kč + cesta nebo poštovné. A to je už sakra rozdíl. A pokud jako já vytloukáte koníčka z posledního a z meloušků, pak je každá kačka dobrá. Znovu se však otevírá ozázka, zda by se nevyplatilo některé tituly znuvu malým nákladem vydat, musel by se toho ovšem ujmout někdo, kdo tomu rozumí a ví, co to obnáší.
mc-vlada

#28 Příspěvek od mc-vlada »

Crifodo píše:Skenování jaksi ztrácí na významu s možností digitálních fotek, nějaké ty přednosti to snad má při požadavku geometrické přesnosti a rovnoměrnosti osvitu, což se u digi fotoaparátu dá taky ale je to přece jen honička.
U reprodukování stránek knih to není prvořadý požadavek, ostatně vazba stejně kvůli hřbetu skenování nezvýhodní před foťákem. A rychlost fotografování je proti skeneru bezkonkurenční.

Digitálním foťákem vživotě nedosáhnu rychlosti jako na výše jmenované kopírce, která mi skenuje přímo do .pdf (minimálně nutnost překrytí strany sklem pro vyrovnání listů, jinak jsou prohnuté). A možnost nastavení 300 či 600 dpi mi dává víc jak dostatečnou kvalitu kopie. Ukázka upload\teorie\uryvek0065.pdf
Vakuum

#29 Příspěvek od Vakuum »

Tak ....

Kód: Vybrat vše

http://uloz.to/2524815/lukes-verny-zvuk.pdf
workhard
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od workhard »

Dík :kiss:
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“