výdrž AA aku v kompaktech olympus

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kovka

#46 Příspěvek od kovka »

Olympus 350 po vymene baterii neudrzi cas ani pri rychle vymene, uz to tu nekdo taky zminoval.Nerozebiral jste nekdo, je tam na zalohovani Gold cap ? Da se rozumne rozebrat ?
PavelN

#47 Příspěvek od PavelN »

Ahoj jsem také držitelem olympusu na 2 tužkový a ještě 3 lidi co znám. Každej máme nabíjecí baterky od jinýho výrobce, ale mě vydrží cca nejdýl to je tak na 30- 40 fotek. V pondělí jsem volal do servisu olympus se svým problémem který mě už vytáčel , také jsem přemýšlel o technické úpravě abych tam mohl vložit CRV3 která se používala v předešlých modelech ale prý od ní odstoupili po té co to ve světa asi ve 2 nebo 3 případech ve foťáku explodovalo(tak se toho výrobce zalekl). V servisu mi doporučili nabíjecí baterie SANYO ENELOOP které mají velmi nízkou vybíjeccí charakteristiku. Včera jsem je koupil a rovnou nabité od výrobce vyzkoušel,výsledek 120 fotek všechny s bleskem a poté ještě všechny po jedné odmazat, ukazaztel ukazuje stále plné nabití tak dnes jdu pokračovat v testu. Ale už tento výsledek je pro mě malou výhrou. Baterie 2ks stojí cca 160,-
fero7

#48 Příspěvek od fero7 »

Re:PavelN
Napis ake baterie si mal predtym (kapacitu, znacku) pripadne "3 lidi".
Tiez mam podobne skusenosti.
Problemy boli s bateriami nizkej kapacity a podradnej znacky.
Od 2500mA a viac (2700, 2800mA) uz to bolo OK. Znacky stacili priemerne (alebo lepsie). Rozdiel v znackach bol, ako dlho vydrzia. Pri castom pouzivani slabsie znacky vydrzali cca 6mesiacov. Lepsie 12-24.
Ano, Eneloop je technologia ktora ma velmi nizku vybijaciu charakteristiku ale opodstatnenie ma ak nabite baterie stoja nepouzivane niekolko mesiacov. Nic ine.
Rovnako dobre (alebo lepsie) skusenosti mam s Panasonic.
Najlepsie boli Varta.
PavelN

#49 Příspěvek od PavelN »

včera jsem na původní nabití vyfotil dalších 80 fotek, pak už mě to přestalo bavit(u všech nastavení blesk s každou fotkou)-a stále ukazuje plné nabití, .
Co se týče použitých aku 1/švagrová Trust(nebo thrust-nevím) výdrž po nabití cca 20-30 fotek, kapacita 2500mAh
2/otec a bratranec mají GP2700, výdrž podobná, a svůj typ Energizer 2700-výdrž 30-40 fotek. Co se týče u těch emeloopek tak mají vybíjecí charakteristiku malou i při používání-drží si pevně kapacitu při skokových zátěžích(nabíjení blesku...)
PavelN

#50 Příspěvek od PavelN »

Tak koněčně vybito,na nabití od výrobce nafoceno cca 220 fotek (všechny s bleskem+všechny foto po jedné vymazány ), foceno asi na 3x.
michalnb
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od michalnb »

Olympus FE-210, vadné meranie napätia a obrovská vlastná spotreba v OFF režime (batérie sú v prístroji bez používania vybité asi po 2 týždňoch). Príklad chýb: 5 záberov, vypnem. Zapnem... batérie vybité... asi 5x neúspešné zapnutie, potom naskočí - plné batérie. Urobím asi 25 záberov, vypne sa - batérie vybité. Zase metóda 5x zapnúť naprázdno - auto vyp. Potom zase naskočí, odfotím cca 15-20 záberov, batérie skapali. Používam AA 2300vky Energizer - 2 páry a AA 2500vky GP - tiež 2 páry. Nabíjačky HQ a Vanson, dokonca som skúšal nabíjať aj zdrojom s prúdovým obmedzením, stále rovnako.
:pc:
Cahnov axióm: "Zlyhali všetky pokusy, je načase prečítať si návod.''
PavelN

#52 Příspěvek od PavelN »

I já mám energizer ale 2500(prvně jsem psal 2700-spletl jsem se), a foťák se chová velmi podobně jako u tebe, ale tyhle baterky mě potěšili čeká mě druhá fáze testu kdy jsem aku nabíjel na své nabíječce energizer a né na origo eneloop(prý by neměl být problém). Ale nabíječka Eneloop se 2ks baterek se dá koupit na internetu za 350,-, já jsem zatím koupil pouze 2ks baterií na vyzkoušení-toto mi poradili v servisu Olympus Praha(centrální servis olympus)-o tomto problému vědí a tyto baterky se zatím osvědčili nejlépe-což potvrzuji(zatím)
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od AmarokCZ »

Souhlasím s Pavlem, Eneloop jsou v Olympech super, oproti ostatním nekvalitním akumulátorům (GP, Energizer,...)je rozdíl silně znatelný.

Viz Crifodo: Li-ION akumulátor je to nejhorší co může u Olympusu být (nevím jak u ostatních značek, ale Olympus je na tom s Li-ION špatně) protože mají velký vnitřní odpor a po jednom roku mi u dvou originálních Li-ION aku klesl výkon z cca 100 snímků na 30 snímků a to nebyly akumulátory nějak silně vuyžívány (zhruba 100cyklů každý). Vnitřní odpor je po roku tak velký, že když automatika vypne, tak je na akumulátoru naprázdno 3.8V
Na druhou stranu u staré C-1400L udělám 200snímků na GP ni-MH 1.8Ah a to je to velký žrout, tudíž starší modely asi vypínaly až při nižším napětí.
michalnb
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od michalnb »

Tak dík za info, skúsim sa poobzerať po tých spomínaných SANYO, lebo ma to sem-tam už riadne štvalo. Aj tak si ale myslím že sú to sku... šmejdi, pretože napr. kompakty od Panasonic-u s týmito batériami problémy nemajú. :? THX
:pc:
Cahnov axióm: "Zlyhali všetky pokusy, je načase prečítať si návod.''
Miri

#55 Příspěvek od Miri »

Máme doma také Olympus FE 210 a byly s ním docela dost problémy. Na nové čerstvě nabité aku Sanyo se nedalo nafotit více jak 40. fotek v nejvyšším rozlišení. Docela mě to vytáčelo, tak jsem zašel za známým do prodejny a ten mi poradil Aku ReCyKo + . Moc jsem jim nevěřil, ale zatím jsou tři týdny po nabití ve foťáku a robka s ním nafotila kolem 240. fotek. Teď jsem ho zkoušel zapnout a ukazuje pořád nabité aku- no to mě snad picne!
Miri
czatlantis

#56 Příspěvek od czatlantis »

já tu mám olympus SP570-UZ a v tom drží normální nimháče bez problému docela dlouho. Ale teda zase neukazuje varování před vybitýma aku. Prostě chcípne.Občas ukáže vybité aku a zasune objektiv, někdy chcípne rovnou.
Jinak ty recyko+ jsou celkem dobrý, mám je jako rezervní v kapsičce, protože mají malý samovybíjení
Návštěvník

#57 Příspěvek od Návštěvník »

Já mám SP-590,provoz s Ni-MH bez problémů,na 2,4Ah AA jsem nafotil asi 330 fotek a aku neukazovalo vybití.Mám i C-720,kde jsem nafotil přes 170 fotek,taky bez problémů.Jde o to co za aku se používá.Kdysi jsem měl Sanyo 2,1Ah ,1 ks za 120Kč,(2004) a s C-720 jsem nafotil tak 40-50 fotek a konec,potom jsem měl panasoniky ,1ks za 150 Kč a výsledek cca stejný.Kdyý jsem si koupil v červnu SP-590,tak jsem si koupil v Liedlu sadu 4ks Ni-MH 2,5Ah za 89 kč a zatím pohoda.
kovka

#58 Příspěvek od kovka »

Od sameho zacatku jsem mel problemy s vydrzi aku v Olympusu C-350
Vyzkousel jsem ruzne vyrobce,kapacity v NiMh verzich od 1600 do 2800.
Po nabiti a vlozeni do fotaku bez nasledneho foceni hlasil cca po 14 dnech fotak vybito.Po vymene za Eneloop problem zmizel.
BIPOLAR

Výdrž AA NiMH

#59 Příspěvek od BIPOLAR »

Vy, kteří používáte v Olympusech 2ks akumulátorů NiMH, si uvědomte to, že plně nabité, zapojené do série mají 2.9V. Pochopitelně že ty s např. s kapacitou 2700mAh, vydrží déle, ale jakmile klesne napětí u každého z těchto dvou aku o dvě až tři desetiny volt, tak výsledný účinek je ten, že foťák již ukazuje baterie vybité i když mají ještě 1.2 - 1.25V. Po útrapách, které jsem s tímto také měl, jsem se rozhodl koupit Li-ion akumulátor RCR-V3 a jsem spokojený, všem doporučuji :D :wink: .
PavelN

#60 Příspěvek od PavelN »

No to je hezký také jsem o tom uvažoval ,ale do olympusu je nedostaneš. Používali je v nižších řadách, ale asi u třech kusů(vě světě) se stalo že v tom foťáku ta baterie explodovala, aniž by prokázali že za to může foťák se toho olympus zalekl a od těchto baterií upustil.
Odpovědět

Zpět na „Fotoaparáty, kamery a jiné optické přístroje“