TESLA 3374x
Moderátor: Moderátoři
TESLA 3374x
Mysteri píše:Tak teraz neviem! Ide Ti to žeravenie obrazovky, alebo nie? Vn Ti ide /aspoň si to tvrdil.../....
Ano VN jde,A i obrazovka už žhaví,(to sem zapomněl dopsat)ale nenajede obraz.A když tu TV vypnu tak se ukáže na TV žlutý čtvereček. :Z pinu 5 IO vertikálu jde 1.1V.To se mi zdá nějaké divné celé.jestli není chyba v IO pro vertikál
555 píše:tak jsem to asi našel.
C403 má hodnotu 47n / 200V
R406 3K3/ 0,5W.
S tím odporem si ale nejsem stoprocentně jistý![]()
měřil jsem napětí ze zdroje je 111V.To je podle mě OK.
Opravdu se špatně hledají součástky podle označení ve schematu.
Tyto případy řeším tak že schema si vytisknu nejlépe na max. kvalitu tisku a potom lupa .
C403 je jasný .
R406 je 3k3 zatížení nelze se schema přesně přečíst.
Dal bych tam samozřejmě aspoň 1 W.
Bylo by dobré kdyby se autor který poslal schema do bastlírny ozval ohledně lepší kopie.
Trochu trpělivosti neuškodí .
Pokud nejde o život není kam spěchat.
souba píše:555 píše:tak jsem to asi našel.
C403 má hodnotu 47n / 200V
R406 3K3/ 0,5W.
S tím odporem si ale nejsem stoprocentně jistý![]()
měřil jsem napětí ze zdroje je 111V.To je podle mě OK.
Opravdu se špatně hledají součástky podle označení ve schematu.
Tyto případy řeším tak že schema si vytisknu nejlépe na max. kvalitu tisku a potom lupa .
C403 je jasný .
R406 je 3k3 zatížení nelze se schema přesně přečíst.
Dal bych tam samozřejmě aspoň 1 W.
Bylo by dobré kdyby se autor který poslal schema do bastlírny ozval ohledně lepší kopie.
Trochu trpělivosti neuškodí .
Pokud nejde o život není kam spěchat.
tak jsem tam dal ten odpor 1W radši.Tam ten 0,5W předtím trošku topil.Jinak TV zatim normálně funguje.IO vertikálu nehřeje,Horizontální tranzistor taky ne.napětí OK.tak si myslím že už je to OK.
medabeda píše:Bohužel, kvalitnější tisky nebyly k dispozici. V této kvalitě je (a spoustu dalších ) Pintr rozesílal servisům. Nevím, proč jej pak nedali v digi formě na později rozesílané CD. Méďa Béďa.
O (ne)kvalitě schémat na "slavné" TESLA-LCE jsem tu už 2x psal.
Byly kopírovány z originálů, kreslených na pauzák
Bohužel, i nazvětšováním dojdete pouze k tomu, že z "malého fleku" dostanete zase pouze "velký flek"