mtajovsky píše: Používejte hezké české slovo "charger" a je to vyřešeno.
jo, do doby než se to bude psát 充电器
Moderátor: Moderátoři
mtajovsky píše:S používáním diakritiky jsem měl taky problém hlavně v době, kdy jsem psal software s českými komentáři. Ty se podle zvyku s diakritikou nepíší a tak se člověk musí "přepínat". Ještě dnes občas začnu psát bez diakritiky a pak to musím opravovat. Jelikož 99% písemné komunikace v naší firmě probíhá v angličtině, nejraději bych diakritku taky vynechal. Ale říkám si, co je komu po tom, jaké mám nebo nemám důvody a problémy. Jednoduše řečeno, čeština má svá pravidla a nutit ostatní do mé deformované češtiny nez diakritiky je nezdvořilé. Fórum nejsou telegramy pro stručné sdělování infomací. Sem se chodí mimo jiné i ze záliby a pro zábavu. Člověk očekává jistou úroveň kultury projevu. A z tohoto pohledu vynechávání diakritiky není sice fatální, ale je to stejné, jako kdybyte si koupili třeba oblíbený časopis a z něho na vás vypadla CESTINA.
Crifodo píše:V systémech pro evidenci nebo objednávky kde se pracuje s příjmeními je to pak lahůdka, když někde na trase některé pako použije esemesový formát jména a zásilka není doručena nebo klient zírá na své jméno na vizitce v 1500 exemplářích Holan když on je Holáň
forbidden píše: akorat jsem netusil, ze to psani bez hacku a carek tolika lidem vadi. Nikde jinde jsem nezaznamenal jedinej problem.
jo, do doby než se to bude psát 充电器
otakarv píše:Tak já se hlásim k těm,co tohleto vadí.Sice píšu jako datel,ale vždy se snažím,aby to nějak vypadalo.Když hovořím česky,tak mi to nedá,abych tento jazyk ku.vil.Když někdo má tak naspěch,že s prominutím se.re na háčky a čárky,tak ať s tím jde do pr.ele.Myslím si,že toho západňárství tu už máme dost nataháno a není potřeba,abychom prznili i tu svojí češtinu.