Upozornuji: Dělal jsem to narychlo a nekoukal jsem zas až tak na ty detaily věřím že se to dá udělat lépe a hezčí
Vynález - Nástavba
Moderátor: Moderátoři
Vynález - Nástavba
Upozornuji: Dělal jsem to narychlo a nekoukal jsem zas až tak na ty detaily věřím že se to dá udělat lépe a hezčí
- Přílohy
-
100_1425.JPG- U tohoto typu skř. gramorádia není nutný žádný zásah. Protože z chassis co je tam zabudované vede konektor DIN který se připojí do zdířky, já ho naopak odpojil a připojil tam tuto nástavbu pro přehrávání desek 78Ot
- (225.34 KiB) Staženo 108 x
-
100_1424.JPG- Nožička vyrobená z těsnění z vodovodního oříšku
- (211.77 KiB) Staženo 99 x
-
100_1423.JPG- Zařízení v plné kráse
- (217.97 KiB) Staženo 143 x
A kutilmile - nelituju tě
EKKAR píše:Ale howning
To se ti povedlo!
--------------------------------------------------------------------------------------
Vložku neřeš, ty se prodávají na 78rpm. Ale jak uděláš aby ti to točilo těch 78Ot. Jedna možnost je jak jsem říkal upravení převodové trubičky na motoru či hřemínku, nebo samozřejmě některé PC Studia umožnují zrychlení, Tj. když to nahraješ do PC na 45Ot/min tak je pak možno přidat tu rychlost. Ale to by ses bez PC neobešel
CZJKP1 píše:EKKAR píše:Ale howning
To se ti povedlo!
--------------------------------------------------------------------------------------
Vložku neřeš, ty se prodávají na 78rpm. Ale jak uděláš aby ti to točilo těch 78Ot. Jedna možnost je jak jsem říkal upravení převodové trubičky na motoru či hřemínku, nebo samozřejmě některé PC Studia umožnují zrychlení, Tj. když to nahraješ do PC na 45Ot/min tak je pak možno přidat tu rychlost. Ale to by ses bez PC neobešel, nic víc mě nenapadá pls
Ne mně, ale Hillovi, a není to hnaný přes PC!
Jen přemejšlej!!!
EKKAR píše:Já jsem tedy volil řešení čistě elektronické, ubastlil jsem měnič na 250V/86Hz, aby zvýšené napětí kompenzovalo větší impedanci cívek motorku - původního motorku - a aby motor v synchronních otáčkách pres standartní řemenici pro 45 otáček poháněl talíř 78 otáčkami za minutu. Protože se motorek sám neroztočí, udělal jsem si na měniči přepínač se 3 páry kontaktů - prvním párem se zapíná vlastní měnič, druhým a třetím se přepíná výstupní zásuvka buď ke vstupu 230V/50Hz, nebo k výstupnímu trafu měniče. Gramec zapnu na 50Hz, počkám, až dosáhne jmenovitých otáček, načež mu přepnu zdroj na 86Hz, což ho rozjede na kýžené otáčky. Poměr 50:86 je nejbližší k poměru 45 : 78. Protože schéma jsem někam založil, nemůžu ho teď hned hodit do uploadu, ale jako zdroj kmitočtu mi slouží krystal a pár digitálních děliček. Na konci jsou spínací tranzistory a symetrické vinutí trafa. Sekundár je oněch 250V/86Hz. Podívám se po tom schématu a pak ho pověsím na upload. Předzesilovač mám zapojený na oddělený zdroj, trvale zapojený k síti 50Hz.
Ale to sis mohl také najít.
Davidsev píše:Vypadá to hezky, ale ta hrubka v anketě hezká není
Už jsem ji opravil.
Na termín "howning" nemám patent, ani si už nejsem jistý autorstvím, jestli tedy mě napadl jako prvního, ale možné to je. Poprvé použit mezi roky 1968 a 1973, tedy v době, kdy se zase povinně učila ruština a ze světových jazyků nejméně provokovaly germanismy.
Vhodně rozšiřuje slovní zásobu českého i slovenského jazyka. Angličanovi ho však budete muset vysvětlit.
Jinak pokud to je cesta k využití starých šasi na VK301 vložky, jsem relativně pro Tvé řešení, CZJKP1...