Schéma generátora fcií

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jandu

Schéma generátora fcií

#1 Příspěvek od jandu »

Dostal sa mi na "opravu" amatérsky postavený generátor funkcií osadený obvodom XR2206. Čiastočne je funkčný, je potreba ponastavovať pracovné body a správnu činnosť niektorých funkcií.
Je dosť mnohostranný, má fcie ako rozmietač, AM a FM moduláciu, AFSK fciu, pri obdlžníkovom priebehu sa dá nastavovať posun voči nulovej úrovni, a dá sa nastavovať sklon trojuholníka. Resp. tieto fcie by mali fungovať. Ale ... nie je k tomu žiadna schéma. Zdá sa mi, že to bolo konštruované podľa nejakého návodu - stavba má štyry samostatné dosky - generátor včítane analóg. merača frekvencie / v osadení sú aj dva germ. tranzistory rady NU70/, doska kondenzátorov pre generátor, doska koncového sosilňovača a doska zdroja.
Pravdepodobne sa jedná o "staršiiu" konštrukciu, asi tak zo 70-tych rokov.

Nevie niekto, kde by schéma takého generátora mohla byť publikovaná?
Přílohy
gen.funkcí.jpg
(197.87 KiB) Staženo 63 x
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
grope

#2 Příspěvek od grope »

neskúsil si pohľadať v ARbase? Dá sa tam vyhľadávať aj podľa použitej súčiastky...
jandu

#3 Příspěvek od jandu »

Tam som to prehľadal, nejaké zapojenia som našiel, ale nie túto konštrukciu.
Ešte fotka osadenia:
Přílohy
gen.funkcí-dosky.JPG
(80.5 KiB) Staženo 78 x
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Yarda1

#4 Příspěvek od Yarda1 »

Zkuste zapátrat jakou cestou se to k vám dostalo. Třeba je to přístroj co si vyrobil nějaký podnik nebo škola pro svou potřebu (ale to by tam asi byl nějaký štítek) nebo by to mohla být nějaká studentská práce.
Koukal jste se na tišťáky jestli tam není nějaké označení?
BOBOBO

#5 Příspěvek od BOBOBO »

Vypadá to celé na home made včetně návrhu desek . Ten konec jsem myslím viděl u nějakého jiného generátoru .
jandu

#6 Příspěvek od jandu »

Vyzerá to tak, akoby šikovný amatér skĺbil niekolko zapojení do funkčného celku. BOBOBO - ten koncák vyzerá skoro ako v ARA 9/88.

Nieči už som nastavil, niečo je "šalamúnsky" zapojené - napr. nastavenie posunu obdĺžnika voči nulovej osy - musí sa zatlačiť aret. tlačítko, potom prepínačom ide nastaviť poloha pod osou/v osi/nad osou a vtedy ide potmetrom "tvar jemne" nastavovať v krajných polohách prepínača polohy šírku medzery. Ale pri tom sa nezávisle na polohe potmetra nastavenia frekvencie táto mení, no neviem, či to má takto fungovať. Nevidí sa mi to veľmi šikovné. To isté je aj pri tvare trojuholníka. Modulácie pracujú, aj AFSK, ešte som neskúšal sweper.
Yarda1

#7 Příspěvek od Yarda1 »

BOBOBO píše:Vypadá to celé na home made včetně návrhu desek.

Už jsem viděl "profesionální" výrobek co vypadal hůř. S tímhle si někdo vyhrál, třeba ten přední panel vypadá dobře.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“