Schéma generátora fcií
Moderátor: Moderátoři
Schéma generátora fcií
Je dosť mnohostranný, má fcie ako rozmietač, AM a FM moduláciu, AFSK fciu, pri obdlžníkovom priebehu sa dá nastavovať posun voči nulovej úrovni, a dá sa nastavovať sklon trojuholníka. Resp. tieto fcie by mali fungovať. Ale ... nie je k tomu žiadna schéma. Zdá sa mi, že to bolo konštruované podľa nejakého návodu - stavba má štyry samostatné dosky - generátor včítane analóg. merača frekvencie / v osadení sú aj dva germ. tranzistory rady NU70/, doska kondenzátorov pre generátor, doska koncového sosilňovača a doska zdroja.
Pravdepodobne sa jedná o "staršiiu" konštrukciu, asi tak zo 70-tych rokov.
Nevie niekto, kde by schéma takého generátora mohla byť publikovaná?
- Přílohy
-
gen.funkcí.jpg- (197.87 KiB) Staženo 63 x
Ešte fotka osadenia:
- Přílohy
-
gen.funkcí-dosky.JPG- (80.5 KiB) Staženo 78 x
Nieči už som nastavil, niečo je "šalamúnsky" zapojené - napr. nastavenie posunu obdĺžnika voči nulovej osy - musí sa zatlačiť aret. tlačítko, potom prepínačom ide nastaviť poloha pod osou/v osi/nad osou a vtedy ide potmetrom "tvar jemne" nastavovať v krajných polohách prepínača polohy šírku medzery. Ale pri tom sa nezávisle na polohe potmetra nastavenia frekvencie táto mení, no neviem, či to má takto fungovať. Nevidí sa mi to veľmi šikovné. To isté je aj pri tvare trojuholníka. Modulácie pracujú, aj AFSK, ešte som neskúšal sweper.