jednoduché radio
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
Tak se pánové omlouvám, zaměnil jsem Tipu za Hadex. V nabídce ten tuner má HADEX, pod označením M006 v nabídce "výprodejové TV a MGF moduly " pod hlavičkou "STAVEBNICE,MODULY,MÉDIA"breta1 píše:BIPOLAR píše:Ten tovární tuner laděný třema ferity, nabízí TIPA za 39kč a má ho skladem. Otázka je, zda mu nenakládáme moc velké "břemeno".
Jde to prosím najít na jejich stránkách - nedaří se mi...
Když použije ker.filtr 10.7MHz v MF s např. TBA120U, tak může místo LC demodulátoru použít ker. diskriminátor 10.7MHz, i když za cenu o málo většího zkreslení. Oprava - místo TBA120U = TBA120T, sorryArtaban001 píše:Pokud použije továrně sladěnej tuner, tak doladit jediný LC obvod v demodulátoru je hračkou i bez měřáků. Horší je ladit takový poměrový detektor.
Ty si z nás děláš srandu co ?? Až postavíš to rádio, tak se optej na další, ale v jiném vláknudbarvik píše:a nebo je něco uplne lehkého k sestrojení ale aby to nebyla baterie+žárovka nebo baterie+spínač+ žárovka a aby mi to k něčemu bylo nebo tak něco a chci se zeptat jak je těžké a kolik součástek přibližně obsahuje přijímač a vysílač aby jsem se mohl spojit s kámošem na 700m
- Ivan_Ryger
- Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"
Substrat tranzistora treba spojit so Source, a potom to uz bezi.
Velmi dobre taktiez chodi tuner vyuzivajuci takzvany pocitaci detektor.
Ten obsahuje minimalny pocet indukcnosti.
Tusim je to na strankach www.cq.sk, alebo www.svetelektro.com
http://svetelektro.com/clanky/poznate-t ... e-154.html
K tomuto existoval i dakde v knizke plosny spoj, treba pohladat, velmi dobre to chodilo.
dbarvik píše:a nebo je něco uplne lehkého k sestrojení ale aby to nebyla baterie+žárovka nebo baterie+spínač+ žárovka a aby mi to k něčemu bylo nebo tak něco a chci se zeptat jak je těžké a kolik součástek přibližně obsahuje přijímač a vysílač aby jsem se mohl spojit s kámošem na 700m
Vf technika není moc lehká pro začátečníka a na počtu součástek ani tak moc nezáleží. Takže jestli se chceš někam dostat, tak jen doporučuju začít od základů a každý poznatek si pěkně osahat, abys věděl co děláš a proč to funguje.
Jinak si kupte radši nějaká chrastítka PMR a na kámoše se dovoláš, akorát to nemá nic společného s bastlením.
- Artaban001
v poznámce je úprava pro FM mezifrekvenční filtr.
Hodně zdaru a ať se něco přiučíš (pak si časem vyrobíš svou FM jednotku a na tomto si ji oživíš. Doporučuji TA7358AP - viz datasheet)
- Přílohy
-
poznamka.txt- (1.22 KiB) Staženo 115 x
-
radio VELLEMAN.jpg- (240.27 KiB) Staženo 210 x