Po chvilce nastane restart pc.
Moderátor: Moderátoři
Strcil do ni puvodni procak co jel v MSI. Intel Celeron D360. Zapojil napajeni, vetrak od chladice, pamet 1GB 800Mhz a grafiku neco od Nvidie, bez hdd. Pripojil klavku, mys a monitor. Zapnul pc. Na pameti se rosvitila led, coz svitila i pred tim. Rozjel se ventos a, a nic. Monitor nezobrazuje nic. Interni pc speaker neni pritomen. Po chvili se to vypne. Puvodne jsem pojal podezreni na podporu procaku. V manualu od msi se pise o celeronech D, v giga... jen celeron. Ale na vebu gigabajtu je podpora procaku napsana. Vcetne verze biosu F1 coz by mel byt ten prvni a ten by mel byt v desce. Prosim o pomoc. Dekuji
Doplneno: Kdyz se divam na parametry desky tak FSB zacina na 800MHz. Ale na webu gigabytu je u teto desky podpora 533MHz, pri biosu F1. Protoze neni v pc disketovka, nemohu aktualizovat bios. Disketovku jeste sezenu, ale procak ktery by v te desce jel taky neni, A ten uz nesezenu. Neni jina moznost nez koupit procesor DualCore 5400 ktery jede na 800MHz. A doufat ze to pojede. Nebo to udelat jinak? Rad bych to dotahl do finale. Dekuji za radu a pomoc.
robo píše:Kamarad ma pc se zakladni deskou MS 7235, os Win XP prof. 4GB ram. Zniceho nic nastane restart pc. Nekdy se stane, ze neskoci ani logo xp a restartuje znova. Zamenil jsem zdroj, pamet jsem dal 2GB a prohodil za druhou dvojku, odmontoval tv kartu ke ktere nebyli naistal. ovladace. PC bylo po instalaci os. Nic nepomohlo. Spustil jsem z cd live Linux. Spadlo to taky. Bios nastaven na default. Vetraky se toci. Zaprasene vetraky ani pc neni. Vir jsem vyloucil. Tak zustala grafarna a zakladni deska. Grafika, bych rekl ze tim to nebude. Pokud os najede v obraze nejsou zadne chybne prvky. I ten opakovany, treba dvakrat po sobe restart, a jeste tam nen ani logo xp, me rozum rika, grafika ne. Muj tip je zakladni deska. Muzete mi poradit je-li muj odhad pravdepodobny. Asi by mi neproslo, kdyz by to delalo i po vymene desky. Cemuz neverim. Dik
---------------------------------------------------------------------------------------
Mě to udělalo parkrát taky ale nepravidelně, někdy PC naběhlo a jelo v pořádku třeba i měsíc a pak zničehožnic reset, reset, reset.
Tak jsem šel po zdroji - výměna - stejné
Šup jiné karty mimo grafiku ven - stejné
Druhý harddisk ven - stejné
Vypalovačka ven - stejné
CD ven - stejné
Po této vylučovací metodě přišly na řadu výměny napájecích přívodních konektorů a ejhle vyměna přívodu napětí (konektoru) k základnímu harddisku docílila kýženého nastartování a po vrácení všech komponent vše běželo tak jak mělo. Podezřelý konektor jsem lehce osmirkoval i kolíčky v hardisku, samičky konektoru jsem lehce zůžil aby těsně seděli na kolíkách a hotovo. Dodnes PC běží bez závad. Oni se totiž časem zaoxidovali propoje konektoru a tak tam docházelo k vypínání harddisku načež procesor řekl stop a znova.
Doufám že ti tento případ pomůže ale nemusí to být nutně toto. Někdy se stane že při častém vytahování a zasouvání tohoto konektoru se vytvoří studený spoj v místě kde jsou kolíčky zapájeny. Takže zkus jiný harddisk.
A dej mi vědět. Doufám že mi promineš tykání, děkuji.
Taky jsem vse odpojil. I hdd. Krome garafrny. Druhou nemam. A z cd chtel rozjet Linux Slax. Ten hlasil chybu, ovladac, IDE- SCSI. Samo ze kontrola kabelaze, konektoru probehla. I vymena. Za provozu jsem testoval kabelaz. A nic. Pote, s pc jsem nic nedelal, jen jsem koukal a premyslel co delat, restart a mel problem najet i Bios. Reset biosu, defalt. Zapnuti pc se obcas muselo zopakovat. Jinak nenajel. No a C kolem procaku, mely boulicku. Ne vsechny. Staci stejne jeden a je po zabave. Boulicku meli 3.
Ja mam v pc desku Kudoz 7X. Ta uz pamatuje. Jede bez chyb. A kondy kolem procaku jsou taky s boulickama. Ale po tech letech se to da ocekavat. Az to zacne blbnout, a bude to tema kondikama, co dal. Je nejaka deska, vyrobce, kde je to osetreno, kvalitni kondenzatory.