Výkonový trand lineárního zdroje
Moderátor: Moderátoři
Výkonový trand lineárního zdroje
Chtěl bych se zeptat zda bych mohl oblíbený KD503 nebo jeho "ekvivalent" 2N3055 nahradit např MJL21194G Jde mi o to, že mám chladič na který není možno pouzdro TO3 rozumně uchytit
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
Dávat kusy hliníku mezi trand a chladič jsem nazval : není možné rozumně uchytit. Nenasčítají se mi tam ty odpory tepla v přechodech mezi materiály ?
Na to paralelní řazení by byli asi lepší unipoláry ne ?
BTW teď mě tak napadá viděl jste někdo někdy lineární zdroj kde byl jako topení mosfet ?
Já to viděl snad jen s bipolárem v darlingotonově zapojení a jako emitorový sledovač. Ale s unipolárnim trandem
Mám na mysli ty klasický zdroje 30V/3A
Killroy píše:Štepo, já si myslím, že tyhle šmejdy hoří asi všem..stepa píše:to Davidus: To že ty trandy z GM hoří tobě, neznamená, že hoří jiným
Killroy
Bohužel nemůžu souhlasit...mám s nimi postavený zdroj(viz web) a šlape to už nějaký pátek bez problému.
Já vím že máš, ale asi jsi měl při nákupu víc štěstí než ti ostatní - anebo měli v Číně zrovna poctivej den když je tam GM kupovalo..stepa píše:Bohužel nemůžu souhlasit...mám s nimi postavený zdroj(viz web) a šlape to už nějaký pátek bez problému.
Killroy