Chtěl bych být novinářem

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Crifodo

Chtěl bych být novinářem

#1 Příspěvek od Crifodo »

Důvodem je závada na serveru řízení výškového kormidla. Pokud se do 12 hodin nepodaří zprovoznit vládní airbus, českou delegaci do Bruselu dopraví letoun Jak.

http://www.novinky.cz/domaci/180894-fis ... stroj.html
Návštěvník

#2 Příspěvek od Návštěvník »

Někdy mám téměř stejný pocit (odlišující se pouze 2 písmenky):
Chtěl bych bít novináře...
:D
ST78
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od ZdenekHQ »

Stroji se ale nepodařilo nastartovat - to mě připomíná vzdorující embéčko v zimě, docela by mě zajímalo, jestli nebudou muset vyměnit vybitý baterky od starteru...

Personál po prvním odložení letu zhruba hodinu zjišťoval, kde je závada - to tím chtějí říct, že ten systém nemá diagnostiku, která hned nahlásí, proč jim to pořád "chcípe" ?
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Crifodo

#4 Příspěvek od Crifodo »

ta příčina mohla být i jiná než technická :wink:
u novinářů pro který je servo a servr totéž, to začíná, u vládního dobytka to končí...
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od ZdenekHQ »

Pisálkové na Novinkách jistě věří, že výškový kormidlo běží na Vistách a směrový na win-7. Jedině záchody mají údajně na Linuxu, to by byl průšvih, kdyby se záchod pos****, však už málem kvůli záchodu musela "nouzově" přistát i ISS :D
]
breta1

#6 Příspěvek od breta1 »

Tak si říkám, škoda že ty motory nechcíply až nahoře i s tím zaseknutým servrem.
IO

#7 Příspěvek od IO »

breta1 píše:Tak si říkám, škoda že ty motory nechcíply až nahoře i s tím zaseknutým servrem.

To by byla škoda. To letadlo má kapacitu až 142 cestujících. A ještě bych jich tam pár vecpal na stojáka.
EKKAR

#8 Příspěvek od EKKAR »

breta1 píše:Tak si říkám, škoda že ty motory nechcíply až nahoře i s tím zaseknutým servrem.

Škoda by byla toho éra - patrona 9 x 19 P-08 nebo 7,62 x 43 je lacinější.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
mtajovsky

#9 Příspěvek od mtajovsky »

Přestaňte nadávat a buďte rádi za Fišerovu úřednickou vládu, která to tady snad dá trochu do pořádku a vytvoří prostor pro uklidnění. Před pádem Topolovy vlády to občas vypadalo, že bude občanská válka - mezi občanskými a sociálními demokraty - nemluvě o ostudě v zahraničí.

Jinak - o Airbusu se říká, že je tak nacpán elektronikou, že bych se nedivil, kdyby výškové servo mělo vlastní server :)

PS: ten náboj je správně 7,62 x 39 vzor 43
EKKAR

#10 Příspěvek od EKKAR »

mtajovsky píše:...PS: ten náboj je správně 7,62 x 39 vzor 43

Nj, vždycky to přehodím... To bude tím, že jsem je nikdy nekupoval - vždycky, když jsem je měl používat, vyfasoval jsem si je...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
jardajar

#11 Příspěvek od jardajar »

Spíš mě zaráží, co má společného výškové kormidlo se startem motoru. Jestli spíš nebylo porouchané APU (tryskový motor na zádi pro výrobu energie a stlačeného vzduchu pro start). Novináři viděli že mají otevřená dvířka pod kormidlem a paskvil je na světě. :lol:
No ale je možný, že ten super počítač nedovolí start, ale nevim, mechanika A320 tu asi nemáme. :)
EKKAR

#12 Příspěvek od EKKAR »

Jestli se nemýlím, tak Airbusy APU vůbec nemají - jen si vzpomeňte na nepříliš dávno minulý incident s ČSA, kdy z Ostravy neodletělo X cestujících na dovolenou, resp odletěli až se zpožděním cca 24 hodin, protože Airbus A-319 "nenahodili" z důvody stávkujícího pozemního zdroje - náhradní musela letecká společnost poslat kamiónem po silnici(!!!). Kdyby měly Airbusy APU, museli by ho nahodit i jen na palubní akumulátory, neřkuli kdyby sbastlili k sobě pár výkonnějších autobaterií...
Crifodo

#13 Příspěvek od Crifodo »

Podle dalších médií než novinky.cz se ve smyslu "závada serva výškovky" vyjádřil kapitán, takže to, že pak byly problémy se startem, by se dalo přeložit asi tak, že letadlo neodstartovalo protože (...mělo problémy se servem)= nemohlo nastartovat.
Nakonec pokud vím, se ti kašpaři domluvili videokonferencí že si nemají co novýho říct :twisted: takže důvod k letu jaksi přestal trvat...
Sleduju znalosti nové generace, které začínají u gramatiky a slovní zásoby (a novináři v tom perlí) a myslím, že bude hůř. Redakce někam pošle 22letou absolventku gymplu s mp nahrávačem a je hotovo.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od ZdenekHQ »

A jsme zase u "pipin" :D

Napíše rádoby moudrej článek a maže do mekáče na hambáč a do butiku pro ponožky za litr....
]
jardajar

#15 Příspěvek od jardajar »

EKKAR píše:Jestli se nemýlím, tak Airbusy APU vůbec nemají - jen si vzpomeňte na nepříliš dávno minulý incident s ČSA, kdy z Ostravy neodletělo X cestujících na dovolenou, resp odletěli až se zpožděním cca 24 hodin, protože Airbus A-319 "nenahodili" z důvody stávkujícího pozemního zdroje - náhradní musela letecká společnost poslat kamiónem po silnici(!!!). Kdyby měly Airbusy APU, museli by ho nahodit i jen na palubní akumulátory, neřkuli kdyby sbastlili k sobě pár výkonnějších autobaterií...

Airbusy APU mají, i A310, ale letět jde bezpečně i bez něj. Tuším že ho mají všechna dopravní letadla, která nelze startovat z baterie. ČSA mají (prý) v pravidlech, že s nefunkčním APU nelétají, ale v tebou zmiňovaném případě ho sami porušili. Tak jsem myslel, že má CEF třeba podobné pravidlo... :D

No ale bude to asi tak jak říká Crifodo. :) Novinář nemyslel "start up" ale "departure". :lol:
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“