Český překlad datasheetu ATMEGY8

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
markoni
Kontaktovat uživatele:

Český překlad datasheetu ATMEGY8

#1 Příspěvek od markoni »

Zdravím
Nevíte někdo o českém překladu datasheetu ATMEGY8 hodně by mě to pomohlo předem dík.
GeorgeB
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od GeorgeB »

Prakticky překlad datasheetů s praktickými příklady jsou knížjy od Davida Matouška Práce s mikrokontroléry Atmel. Konkrétně pro ATmega16. Takže doporučuji český překlad v této knize a konkrétně pro ATmega8 hledat v datasheetu v angličtině.
BOBOBO

#3 Příspěvek od BOBOBO »

Věděl jsem , že jsem něco viděl . Ale bohužel konkurence . http://www.copsu.cz/mikrop/?obsah=downl ... nual&w=800
stepa
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od stepa »

Třeba si kup od Matouška(BEN) Práce s Mikrokontroléry Atmel AVR ATmega16...umí toho víc, než ATmega8, ale plně to vyhoví. Pouze vynecháš to co má M16.

PS: A s tou angličtinou bys už měl asi začít něco dělat. Myslím, že to bude jednodušší a praktičtější, než pokaždý shánět, jestli se někdo nesmiloval a nepřeložil dokumentaci. Tu máš stejně všechnu v angličtině, nějaký examply to samý. Stejně jako podpora u výrobce.
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
markoni
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od markoni »

Na Benu je tam o tom víc publikací na toto téma od Matouška " jelikož si doma netisknu peníze" tak se ptám která publikace mi dá co nejvíc jako začátečníkovy v této problematice například kde se dočtu jak se programují a hlavně jakým programátorem a podobně a za lidovou cenu díky.
Mimochodem majitelka knihkupectví kde chodím už by mi měla začít dávat nějaký bonus co jsem tam nechal peněz :D
stepa
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od stepa »

Jestli nechceš kupovat zajíce v pytli, tak se některé ty knížky dají stáhnout. Já to tak udělal taky a potom si je koupil...je to lepší.

...tak se ptám která publikace mi dá co nejvíc jako začátečníkovy v této problematice například kde se dočtu jak se programují a hlavně jakým programátorem a podobně a za lidovou cenu díky.

Kdyby ses alespoň podíval na obsah té knížky, co jsem ti napsal, tak se nebudeš na tohle ptát.

Nepíšeš v jakém programovacím jazyku to hodláš dělat, tak není ani co dál radit.
markoni
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od markoni »

Nepíšeš v jakém programovacím jazyku to hodláš dělat, tak není ani co dál radit.

ve kterém se programuje nejlíp nechám si poradit,u Picu je to jednodušší tak je asm
Jestli nechceš kupovat zajíce v pytli, tak se některé ty knížky dají stáhnout. Já to tak udělal taky a potom si je koupil...je to lepší.

odkud si je mám stáhnout ? momentálně potřebuji doporučit nějaký dobrý programátor nejlépe na COM port a k tomu soft díky.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od stepa »

markoni píše:

ve kterém se programuje nejlíp nechám si poradit,u Picu je to jednodušší tak je asm

Co je u PICu jednodušší jako výběr? Tam máš taky na výběr C a ASM. u Megy ještě Bascom. Já doporučuju C.
markoni píše:

odkud si je mám stáhnout ?

No človeče zkus to z internetu. Odkaz už nemám. Najdi si ho.
markoni píše:momentálně potřebuji doporučit nějaký dobrý programátor nejlépe na COM port a k tomu soft díky.

Achjo, tak naposled. Podívej se laskavě na ten obsah tý knížky! Je v ní jak programátor, tak na doprovodném CD ovládací soft!
BOBOBO

#10 Příspěvek od BOBOBO »

Matoušek se rozepsal . Asi ho to dobře živí . Mám tech knih několik , ale vždy se dostanu do nějakého bodu učení se z těch knížek a pro mne je tam nějaký prázdný prostor . Oni totiž ti co to píší mají věc v malíku a práce v oboru je pro ně rutina . Takže přeskočí pro ně nepodstatnou maličkost , o které jsou přesvědčeni , že je obecně známá . Nyní jsem si to tady narovnal , mám : Praktické použití PIC Vacek , Programujeme PIC Vacek ,Programování PIC16Cxx Hrbáček , Učebnice progamování Atmals 8051 Vacek , Práce s mokrokontroléry Atmel Matoušek , k tomu mám prošlého dovedu a pomalu si překládám spruta a dvě další knihy mám okopírované . Jak se obecně programuje , to snad znám zpaměti , ale ta vlastní činnost mi chybí . Už jsem uvažoval , že navštívím nějakou bližší školu , kde probírají programování v praxi . a až snad potom .........
Odpovědět

Zpět na „Poradna“