Problém se síťovým kabelem
Moderátor: Moderátoři
p32 píše:Tomu zapojení bych nevěřil. Stejně tam fungují jen 4 dráty.
Zkusil jsem rozpárat kabel u konektoru a přeštípnul 3,4,5,6 a prohodil ty drátky podle schématu, aby se ten jeden pár rozdělil a už to maká
Na tom schéma je to správně, mám tu jeden origoš krátkej a je potřeba ten druhý pár rozdělit, aby šel na 3 a 6, je jedno jaká barva, hlavně se musí rozdělit ten pár, tak aby to bylo na obou stejně. Tak a jsem zase o něco chytřejší. Zítra zajdu pro nové konektory a kleště. Jo každá sranda něco stojí
Takže mockrát děkuji všem zúčastněným a přeji hezkou dobrou noc. Jenys
Na farbe zalezi rovnako ako pri rozvode elektriny. Rovnako, ako fazu mozes pripojit na zelenozlty drot, tak si mozes poprehadzovat farby v konektoroch. Rozdiel je v tom, ze ethernet ta nezabije. Ale ked s tym budes po dvoch rokoch nieco robit, tak budes nadavat, ze aky k***t to nezapojil podla normy.
rnbw píše:Ostatne sa pouzivaju pre gigabitovy ethernet, ktory na tom CAT5E kabli pojde tiez.
Na farbe zalezi rovnako ako pri rozvode elektriny. Rovnako, ako fazu mozes pripojit na zelenozlty drot, tak si mozes poprehadzovat farby v konektoroch. Rozdiel je v tom, ze ethernet ta nezabije. Ale ked s tym budes po dvoch rokoch nieco robit, tak budes nadavat, ze aky k***t to nezapojil podla normy.
OK, máš pravdu
p32 píše:...Tomu zapojení bych nevěřil...
Radsej mu ver, zvlast ked ides na vacsie vzdialenosti,alebo zarusenym priestorom. Nestaci spojit konektory 1:1.
Skus si pre zaujimavost zbavit vonkajsej buzirky tak asi meter UTP kabla a hoodne pochopis. Pred rokom(dvomi) som k takejto teme sem dal jednu fotografiu.
p32 píše:... Stejně tam fungují jen 4 dráty...
Mas pravdu len ciastocne. Tak je to pri 100megovej sieti. Pri Gigovej potrebujes vsetky 4.
to miroja: to byl hec (se smajlíkem!). Jinak o gigabytu tu nebyla žádná řeč od tazatele, jinak bych to asi nepsal. Nedovedu si představit někoho, kdo nemá ani řidičák, aby sedal hned do formule 1
to rnbw : "Ale ked s tym budes po dvoch rokoch nieco robit, tak budes nadavat, ze aky k***t to nezapojil podla normy."
Já vím jak to myslíš, ale já už nenadávám. Nedá se spoléhat na to, že když je to podle normy, že je to ok. Na druhém konci to bude zase blbě a proto prověřuji celý komplet a to by ses fakt divil, co se najde
Jindra
- Přílohy
-
rj45dia.png- (7.34 KiB) Staženo 87 x
-
rj45.jpg- (47.99 KiB) Staženo 73 x
p32 píše:to rnbw : "Ale ked s tym budes po dvoch rokoch nieco robit, tak budes nadavat, ze aky k***t to nezapojil podla normy."
Já vím jak to myslíš, ale já už nenadávám. Nedá se spoléhat na to, že když je to podle normy, že je to ok. Na druhém konci to bude zase blbě a proto prověřuji celý komplet a to by ses fakt divil, co se najde
Nejlepší na tom je, že za blba pak není ten co to zapojil blbě první, ale já (my) když to zapojíme dobře a ono to nefunguje. A hledáme kdo co udělal na druhé straně.
Jinak ono jde po rozpitvání bužírky vidět krásně jak jsou páry krouceny a to ještě každý s jiným stoupáním.