Gadzo_z_Presova píše:..Merkur pôjde teraz na najbližšiu cestu ku kontajnerom...
Než ho vyhodíš, vymontuj si z něho síťové trafo. Můžeš si pak postavit něco takového.

Moderátor: Moderátoři
Gadzo_z_Presova píše:No, ale sám hovorím, že ja som sa nikdy opravou TV nezaoberal a ani neplánujem sa ňou zaoberať, Merkur som chcel iba ku mojej MONO zostave, no nie je funkčný a myslím si že si to nebudem vedieť opraviť, už iba preto, že v našej knižnici, ani v antikvariáte som nenašiel žiadnu knižku, ktorá by bola venovaná konštrukcii TV príjmačov tej doby... Chcel by som sa trošku naučiť aspoň základný princíp TV, no nemám z čoho...
Gadzo_z_Presova píše:Dobrý Deň, nechcel som vytvárať nové vlákno o TV Merkur, tak to zaradím sem. Ide o to že včera som bol v zbernom dvore a popri B117,B4,VEF206 som našiel aj 2 telky Merkur, bolo mi ich ľúto, tak som jednu zobral. Doma som ju vyčistil,zapol a parádne nabehla, len obraz je posunutý hore a chcel by som sa vás opýtať, na čo je ten trimer so symbolom televízora a dvoch šípiek, v zadu televízora?
jopo166 píše:ta knizka sa neda stiahnut ta to len na premijovom ucte sa da ci jak???