dík
Jak zprovoznit disk zaměnou pcb ?
Moderátor: Moderátoři
Jak zprovoznit disk zaměnou pcb ?
dík
MirrA1 píše:
Co asiPrinted Circuit Board.
Ano, já vím. Jen jsem si nebyl jist, co tím opravdu myslí. V angličtině to chápu, ale na českém fóru mi to přijde tak nějak
http://cs.wikipedia.org/wiki/Plo%C5%A1n%C3%BD_spoj
"Plošný spoj (také deska plošných spojů, zkráceně DPS, v angličtině PCB)"
Jinak k původnímu dotazu: pokud je jisté, že je problém jen v desce harddisku, tak sehnat stejnou z harddisku od stejného výrobce se stejnou velikostí a musíš to ještě porovnat s původní, protože na stejný harddisk od stejného výrobce může existovat klidně i 5 druhů desek.
Zmije píše:Ta elektronika si hlavně udržuje tabulku mrtvých sektorů, některé vznikají už při výrobě a výrobce je tam nahrává, jiné se objevý za chodu, kalibrace polohy hlav je víceméně uložená přímo mezi daty na plotně, to nejde udělat slepým čtením konstant z flash pamětí.
Ja som myslel konstanty regulatorov (dynamicke odozvy)...Po starte skoci na stopu servo dat tam sa zaznamenavaju aj vypadnute klastre mimo ineho .
A tak sa to robi v profi firmach co robia recovery dat... nieco som o tom cital
- Přílohy
-
1.jpg- (130.55 KiB) Staženo 82 x
- czatlantis
petezdara píše:Dělal jsem před dvěma měsíci,disk WesternDigital 120Gb, odešla mi elektronika,na aukru jsem za pár korun sehnal stejný,měl nějaké vadné sektory,prodejce byl velmi ochotný a poslal mi detailní fotky disku,takže jsem mohl oba porovnat,na jedné straně dps je jakési číslo revize či co to je,to prý hlavně musí být stejné.Vyměnil jsem desku a disk už 2 měsíce frčí bez problémů....
Len kolko mu to vydrzi...meral rychlost s povodnou elektronikou?
Pro mě bylo podstatné dostat z toho disku data, měl jsem tam fotky a jiné věci o které bych nerad přišel. A ten disk teď běhá,takže dokud běhat bude tak ho prostě budu používat no a jestli časem klekne tak tak mě to mrzet nebude, za tu stovku to určitě stálo....
czatlantis píše:hele když vyměníte tu desku, tak nezůstanou tam ty starý SMART hodnoty? nebo se to ukládá někam do servisní části disku?
Zůstanou tam, což je v pořádku, když si tu desku půjčuješ jen na to, aby jsi překopíroval data z toho hardu na jiný a pak desku vracíš na původní hardddisk. Ono se taky počítá s tím, že to máš u sebe samozřejmě vypnuté.