Stabilizovaný zdroj 2*15V 50mA
Moderátor: Moderátoři
Stabilizovaný zdroj 2*15V 50mA
Pokud bych byl nucen si ho vyrábět, použil bych zřejmě 78L15+79L15 - ale nevím si rady s návrhem ostatních součástek. Mohli byste mi s tím nědo poradit, jak upravit na internetu se potulující zapojení s 7815 pro mé proudy?
Předem děkuji a omlouvám své neznalosti. Bohužel, Napájecí zdroje I. od Krejčiříka mi moc neporadily.
tedy, vyhledej si datasheet, mrkni na typické zapojení a zapoj to podle toho. Kdyby se nedařili, tak tu máš výřez z patřičného datasheetu:
- Přílohy
-
stab.jpg- (48.15 KiB) Staženo 122 x
- Přílohy
-
symetrický zdroj.png- (1.54 KiB) Staženo 92 x
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
Nejvíc mě vadí ti, co si vzali poučení z dnešních politiků a každou věc, přeřeknutí, překlep, nepřesnost, pravidla atd. rozpitvávají slovo po slovíčku, až z toho vznikne skutečná sr*čka nehodná tohoto fóra - bastlíři by se měli hlavně řídit zdravým rozumem a úsudkem, potom by se spousta omezení a "stabilizačních manévrů fóra" stala k mé veliké úlevě zbytečnou.
-
Návštěvník
- Přílohy
-
symetrický zdroj.png- (1.58 KiB) Staženo 94 x
honzasl píše:Cust
A podle čeho se mám rozhodnout, jestl 10 nebo 100 nF.
Bez urážky, tahle vlastnost mne jako silnoprodaře na elektronicích fascinuje, že vlastně skoro nezáleží za součástkách, které se tam vrazí.
(Analogie v silnoproudu - dej tam pojistku 10A a nebo klidně 100A)
k těm kondíkům - typicky se dává 100 nF keramika, důvody proč někdy dát 10 nF by vedli na delší debatu...
jak ale vidíš, jeden z výrobců (od kterého jsem sehnal datasheet) doporučuje typicky 10 nF (viz. obrázek na mém prvním příspěvku - za 78L15)