Výběr procesoru intel
Moderátor: Moderátoři
Výběr procesoru intel
Pc je na hraní her a pojede pod Windows7.Děkuji za radu
Poradil bych asi takhle. Pokud najdeš hry pro 4 jádra, tak 4 jádra. Pokud najdeš hry jen pro 2 jádra, tak 2 jádra.
Pokud tam dáš Celeron na 3 GHz, tak možná zjistíš, že udělá stejnou práci. U her je základním kamenem grafická karta a operační paměť.
Takže jakou grafiku tam použiješ ?
Já mám v PC Core 2 Duo E8400 a jsem spokojený. Sem tam si něco bez problému zahraji, při renderování videa je taky svižnej. Zatím moc aplikací pro 4 jádro není a je teda otázka, jestli do něj jít. Cenově je to téměř na stejno, ale já se při vybírání přiklonil k větší cache a rychlosti. K čemu je mi 4 jádro, kde se 3 jádra ulejvají a jen jedno max. 2 makají? Pokud hraješ, je to navíc hodně o grafice a ve všem taky o velikosti operační paměti.
Oni se totiž ani Pentia nevyrábějí v tolika řadách. Prostě se vyrábí jediný čip s daným jádrem, jehož výroba je složitá a až je hotový procesor tak se měří. Pak už záleží na tom jak dobře se povedl vyrobit a podle toho dostane přidělené modelové číslo. Bohužel při výrobě je velké množství odpadu, ale ne všechen odpad je nepoužitelný. Někde je třeba vadné část zběrnice, nebo jen kus paměti,... Takže máme při výrobě hodně již hotových procesorů, které nejsou úplně zničené, jen nejsou plně funkční.
Takhle vzniká celeron - prostě se u vadných procerorů vypne část zběrnice a část paměti které jsou vadné. Oni ne všechny celerony jsou tak špatné, ale ještě to dále dělit na procesory s vadnou pamětí (a kolik jí je vadné), vadnou sběrnicí, ... je už moc.
Proto se občas někomu povede upravit celeron na plnou šířku sběrnice s vysokou fsb a více paměti - jenže v tom kromě práce bylo i dost štěstí že zrovna tenhle celeron byl z těch lepších zmetků.