Výběr procesoru intel

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
PowerChip

Výběr procesoru intel

#1 Příspěvek od PowerChip »

Dobrý den.Chtěl bych se s vámi poradit zda- li je do nového pc lepší procesor -Core 2 Duo E8400 - 3, 00GHz, 1333MHz FSB, 6MB cache, socket 775 , nebo Core 2 Quad Q8300 - 2,50GHz, 1333MHz FSB, 2x 2MB cache, socket 775. Pořád nevím zda-li dvoj jádro či čtyř jádro mám v tom trošku zmatek a se čtyřjádry nemám zkušenosti.
Pc je na hraní her a pojede pod Windows7.Děkuji za radu
p32

#2 Příspěvek od p32 »

Tak hry nehraji, je to žrout času a ten využiji lépe chrápáním na gauči u TV :wink:
Poradil bych asi takhle. Pokud najdeš hry pro 4 jádra, tak 4 jádra. Pokud najdeš hry jen pro 2 jádra, tak 2 jádra.
Pokud tam dáš Celeron na 3 GHz, tak možná zjistíš, že udělá stejnou práci. U her je základním kamenem grafická karta a operační paměť.
Takže jakou grafiku tam použiješ ?
PowerChip

odpověd

#3 Příspěvek od PowerChip »

No grafiku mám Ati X3850 X2 1gb DDR3 a operační pamět mám DDR2 6Gb :)
vrky

#4 Příspěvek od vrky »

Pokud jsi pařan tak ta 8400 si toho nechá líbit hodně moc.
hafca

#5 Příspěvek od hafca »

S tím, že Celeron zvládne to samé jako plnokrevné Pentium, s tím by dost polemizoval. Kdyby to tak bylo, jedno nebo druhé by nejspíš nedělali.
Já mám v PC Core 2 Duo E8400 a jsem spokojený. Sem tam si něco bez problému zahraji, při renderování videa je taky svižnej. Zatím moc aplikací pro 4 jádro není a je teda otázka, jestli do něj jít. Cenově je to téměř na stejno, ale já se při vybírání přiklonil k větší cache a rychlosti. K čemu je mi 4 jádro, kde se 3 jádra ulejvají a jen jedno max. 2 makají? Pokud hraješ, je to navíc hodně o grafice a ve všem taky o velikosti operační paměti.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
p32

#6 Příspěvek od p32 »

Tak já nepsal, že Celeron zvládne vše jako plnokrevné Pentium. Bylo to myšleno ke hrám. U těch nadupaných sice nevím, ale stačí si najít testy ohledně her a je tam vidět, že procesor té práce při hrách moc nenadělá zatímco na grafice opravdu záleží.
Peterseal

#7 Příspěvek od Peterseal »

Vôbec nie je pravda ze Crleron je zvladne bez problemov to co pentium.
Ma o hodne vela zmensene vyrovnavacie pamäte(cache), nejde az tak dobre taktovat ako pentium, atd....
paveltl

#8 Příspěvek od paveltl »

Ono pokud si uvědomíte co je celeron tak ani nemůže zvládat to co plnohodné pentium.
Oni se totiž ani Pentia nevyrábějí v tolika řadách. Prostě se vyrábí jediný čip s daným jádrem, jehož výroba je složitá a až je hotový procesor tak se měří. Pak už záleží na tom jak dobře se povedl vyrobit a podle toho dostane přidělené modelové číslo. Bohužel při výrobě je velké množství odpadu, ale ne všechen odpad je nepoužitelný. Někde je třeba vadné část zběrnice, nebo jen kus paměti,... Takže máme při výrobě hodně již hotových procesorů, které nejsou úplně zničené, jen nejsou plně funkční.
Takhle vzniká celeron - prostě se u vadných procerorů vypne část zběrnice a část paměti které jsou vadné. Oni ne všechny celerony jsou tak špatné, ale ještě to dále dělit na procesory s vadnou pamětí (a kolik jí je vadné), vadnou sběrnicí, ... je už moc.
Proto se občas někomu povede upravit celeron na plnou šířku sběrnice s vysokou fsb a více paměti - jenže v tom kromě práce bylo i dost štěstí že zrovna tenhle celeron byl z těch lepších zmetků.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“