OTF 51M487-40, cvrliká zdroj
Moderátor: Moderátoři
Burajko píše:-pracovny mod bez zataze:Napajaci zdroj osciluje nekontinualne(burst .mod),na frekvencii od 20 do 40khz.Zavisi na vinuti trafa a napatoveho delica.
Akého deliča, ktorého?
Burajko píše:Inak to tdacko v inom zdroji nemalo ziadny problem.Mozno iny pomer toho napatoveho delica.V katalogovom liste ta zenerka zapojena do vyvodu 1 nie je.
To si len orava vymyslela ako "zlepsovak".S tymto sice zvysuju strmost(presnost) regulacii,ale na ukor stability.Co je mozno tento pripad.A mozno je to kvalitnou vyrobou obvodov v cine.
Ako by mohla tá zenerka?
Aký účel tam majú R109 a C112?
Burajko píše:Niektore kusky mi isli v ovc-kach do len okolo 12KHz.Impulzne trafa maju pravdepodobne vysoku kapacitu prim. vinutia(medzizavitovu) a tym vznikaju tlmene kmity a to tda-cko caka az kym dozneju na urcitu pre neho akceptovatelnu uroven.
To sú asi tie ringing-y. Niečo som našiel tu: http://alzat.szm.sk/Oscilat/vznikkmi/vznikkmi.htm Keď nad tým uvažujem, tak toto nie je problém, vlastne je to normálny prevádzkový stav odľahčeného zdroja. Problém je, že sa mi tam niečo mieša, tie prvé asymetrické pulzy. Môže to robiť medzizávitový skrat?
2.?
3.Bude to freq.kompenzacia.V originalnom doporucenom zapojeni nie je.Pravdepodobne sluzi na stabilizaciu strmsej regulacie.(to kvoli tej zenerke)
Naco to chces prerabat,ked ten zdroj funguje vo vsetkych radach OVP,OTF NA 100%...
Suciastky nekontrojuj,rovno ich na skusku vymen.Meranim s multimetrom im tazko nasimulujes ich pracovne podmienky.
V asymetrii impulzov to nie je.Asymetria je dosledok jednocestneho usmernenia.(blokujuci menic)
Este si mi neodpovedal na otazku.
Na tych fotkach to nemas zasynchronyzovane ,alebo sa to meni z rytmom toho cvrlikania?
Uz ked chces vediet co meras s tym osciloskopom,aspon to porovnaj s funkcnym zdrojom.A zameraj sa na horizontalnu os.Myslim jitter.(Casova nepresnost)Zmeraj prosim ta pekne tu frekvenciu.
V takto zavazbenom systeme ako je pulzny zdroj,to moze robit hociktora suciastka!!!
Medzizavitovym skratom to urcite nebude.Nesiel by ti TV.
Pokial sa chces piplat v imp.zdrojoch,odporucam ti prestudovat AR B/83-84 ? cislo teraz neviem...Potrebujes teoreticke zaklady!!!
Inak budes len vymenkar.........
Inak, princíp spínaných zdrojov ovládam, nepoznám detailne všetky pochody. V tomto zapojení viem o dvoch deličoch, jeden je na pin 1, ten regulačný a druhý na pin 3, to, pokiaľ viem, je čosi ako podpäťový vypínač. Preto som sa čudoval, ktorý delič. Nemám dojem, že by tieto dva s tým niečo mali.
Bujarko, prosím, čo tam presne robia R109 a C112, tie, čo v katalógových listoch nie sú? Keď som odpojil ten kondenzátor, trafo stíchlo. V stand-by jemne syčí, za prevádzky je úplne ticho. Ale osciloskop má z toho zmätok. O nejakom zosynchronizovaní nemôže byť veľmi reč. Bojím sa ich proste vyhodiť.
P.S. Možno budeš musieť ozaj upnúť ten zvukový záznam....
P.S.2: Nič neprerábaj na UC...
- Přílohy
-
P8220016.jpg- (32.65 KiB) Staženo 146 x
-
P8220015.jpg- (40.3 KiB) Staženo 138 x
-
P8220014.jpg- (41.9 KiB) Staženo 176 x
C117 - rusenie imp.zdroja
R116 - odpor sluzi na zvedenie naboja vn,ktore by nastatalo pri odpojenej antene.
Strc tam antenu a zkontroluj ci je to ok.Nerob z toho elaborat na vys. skolu.
PS. Nedoporucujem ti prerabanie casti TV.Nemas to overene ani certifikovane.
V pripade poziaru sposobene spotrebicom,nikto nebude patrat dalej.A vobec to nemusi byt sposobene tvojou prerabkou.Neobstoji ani argument,ze ho pouzivas len na vlastnu potrebu.Poistovna ti prd preplati !!!
Inak všetkým zúčastneným ďakujem, za ochotu, snahu a trpezlivosť. Viem, že chvíľami som ju pokúšal. Niekoho ako Bujarko by som rád stretol niekedy pri pive.